Zsírégető ételek, amelyek rengeteget segíthetnek a fogyásban

Vágólapra másolva!
2022.03.01. 14:34
Számtalan olyan étel létezik, amelynek rendszeres fogyasztása révén ugrásszerűen apadhatnak a kilogrammok, ráadásul nemcsak egészségesek, hanem finomak is.

Diófélék

Az olajos magvak rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést. A dió, a makadámia, a mandula és a pekándió egészséges zsírokban, vitaminokban, tápanyagokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban egyaránt gazdag. Ezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást.

Brokkoli

A brokkoli kalóriatartalma alacsony, de tele van rostokkal, ennek köszönhetően felgyorsítja az emésztést. Ráadásul ez a zöldség rengeteg vitamint is tartalmaz, antioxidánshatása van, vagyis rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása megelőzhető.

Avokádó

Az avokádótól sokan tartanak, mert zsírt tartalmaz, viszont csak úgynevezett egészséges zsírokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Az avokádó csökkenti az éhséget, ha reggelire fogyasztod, sokkal később leszel éhes. A gyümölcsben található vitaminok és telítetlen zsírsavak felpörgetik az anyagcserét, és gyorsítják a zsírégetést.

Az avokádónak számos jó hatása van, érdemes beiktatnod az étrendedbe Fotó: AFP

Bogyós gyümölcsök

Aprók, de hatalmas erő rejlik bennük. A málna, az eper, az áfonya, sőt a gojibogyó is rengeteg vitamint és ásványi anyagot, valamint antioxidánst tartalmaz. Mindemellett lassítják a szénhidrátok felszívódását, szabályozzák a vércukorszintet, a diétába egyszerűen beiktatható, túróval vagy zabkásával is fogyasztható.

Alma

Az orvosok, táplálkozási szakemberek nem véletlenül ajánlják, hogy mindennap együnk meg egy almát. Az alma gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban, amely teltségérzetet biztosít. Szakemberek szerint különösen a Granny Smith fajtájú zöld almát érdemes enni, mert magas polifenom- és alacsony szénhidráttartalma révén még inkább zsírégető.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik