Etyek és Szentendre felé halad a bringások farsangi maskarakaravánja

Vágólapra másolva!
2022.02.15. 16:25
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenes, jelmezes túrát szervez február hátralévő két szombatjára.

Két megújult útvonalon is jelmezes kerékpáros túrára hívja a bringásokat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a következő két szombaton: február 19-én a Budapest–Etyek útvonalon, míg február 26-án a fővárosból Szentendrére indul a maskarakaraván.

Javában tart a farsangi időszak, amelyet hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok jellemeznek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ezúttal a maskarás biciklizést is a farsangi mulatságok közé sorolja, és várja a jelmezes kerekezőket két, nemrég megújult kerékpárúton. A részvétel ingyenes.

 

 

Az úgynevezett Etyeki Körben a szervezők és a támogatók jóvoltából meleg teával és frissítéssel várják a bringásokat, akik a Herceghalom, Zsámbéki út 11/A szám alatt találkozhatnak február 19-én 10.30-tól. Az autóval érkezőknek lehetőségük lesz a parkolásra, de Herceghalom kerékpárszállításra is alkalmas kocsikból álló vonattal is könnyen megközelíthető.

Indulás 11 órakor Biatorbágy felé a tavak mellett, majd tovább Etyek felé, ahol a látogatóközpontban lesz lehetőség egy rövid pihenőre és a frissítők elfogyasztására.

Etyekről 13 órai továbbindulással a felújított aszfalton lehet eljutni újra Herceghalomra, a táv 27 kilométer, csupán 160 méter szintemelkedéssel.

A programot két túravezető is segíti, akik végig pontos információkkal szolgálnak az útvonalról és a megállópontokról. A túrára a tamas@ridehard.hu e-mail címen jelentkezőknek az eseményt megelőzően pontos GPX-tracket is küldenek.

 

 

A Szentendre-kör is szintén bárkinek teljesíthető, 24 kilométer hosszú. Találkozó február 26-án ugyancsak 10.30-kor az Omszki-tónál, ahonnan egy pomázi kitérővel a cél Szentendre, majd vissza a budakalászi Sportcsarnokhoz.

Mindkét esemény lényege, hogy a résztvevők jelmezben bringázzanak.

Fotók: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik