Túrázással a mentális egészségért

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 08:00
A koronavírus-járvány sokaknak nagyon megterhelő volt. Két kanadai hölgynek a túrázás nyújtott menedéket a korlátozásokkal sújtott mindennapokból.

Ahogy nagyon sok embernek, a kanadai Debbie Barry és Krissie Adams számára is nagyon megterhelőek voltak a koronavírus-járvány hónapjai. A kanadai barátnők teljesen elveszettnek érezték magukat a korlátozások bevezetése és az alkalmazkodás kényszere miatt.

„Életem során már korábban is küzdöttem depresszióval és szorongással, a pandémia hatására pedig úgy éreztem, mintha ismét csúszok lefelé a lejtőn – mondta Debby Barry a cbc.ca oldalának. – Krissie ugyanilyen rosszul viselte a történéseket, ezért összedugtuk a fejünket, hogy kitaláljunk valamit. Elmentünk túrázni, és már az első, meglehetősen rövid kirándulásunk teljesen feltöltött.

Sokkal jobb kedvűek lettünk, jobban élveztük az életet.”

A páros a rendszeres túrázás mellett blogírásba is kezdett, túráikat fényképpel is dokumentálták. Tették ezt részben azért, hogy megőrizzék az emlékeiket, másrészt, hogy másoknak is kedvet csináljanak a természetjáráshoz. Követőik száma egyre gyarapszik, néhányukkal már közös kiránduláson is jártak.

„Amikor túrázom, elfog az érzés, hogy »igen, ez hiányzott eddig!« – nyilatkozta Krissie Adams. – Elég becsuknom a szemem az erdő közepén, és a hangok teljesen lenyugtatnak. A madarak csicsergése, a patak zubogása olyan, mint egy terápia. A közösségi média segítségével másokat is motiválhatunk, mindenkit arra biztatunk, hogy keressen maga mellé társat, akivel együtt járhatja az erdőt. Élvezheti a csodálatos természetet és a napsütést. Már csak annyi a dolgunk, hogy ezt az életmódot a járványhelyzet után is folytassuk.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik