Triálos sztárok és futólegendák éve

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.02. 16:55
A koronavírus-járvány miatt eseménytelenné váló évben sem maradtunk nagyszerű eredmények nélkül, zárásként összegyűjtjük ezeket. Sorozatunk utolsó, negyedik részében olyan exkluzív, külföldiekkel készült anyagainkat idézzük fel, amelyekhez hasonlók miatt 2021-ben is érdemes lesz a csupasport.hu-ra kattintani.

Csécsei csúcsának megdöntője


A külföldi topteljesítményeket összegző listában írtunk Zach Bitterről, aki megdöntötte Csécsei Zoltán futópadon elért 12 órás és 100 mérföldes csúcsát, kevéssel a sikerek után pedig honlapunknak is nyilatkozott. Beszélt arról, miként kezdett futni, és hogy az első ultramaratoniját 2010-ben teljesítette.

Arról is beszámolt, hogy felesége ötlete volt a csúcsdöntési kísérlet, hogy ne vesszen kárba az elvégzett munka. Vélhetően nemcsak a magyar portálnak szóló udvariasságból méltatta a korábbi rekorder Csécsei Zoltánt. Aztán októberben arról is mesélt, hogy gyakorlatilag ez a kísérlet volt az egyetlen említésre érdemes esemény az évben, mert azt követően (októberig) nem indult versenyen.

Sergi Llongueras, a triálkirály és további kerékpáros klasszisok


Nincs abban semmi túlzás, hogy a triál egyik legismertebb és legeredményesebb versenyzője a spanyol Sergi Llongueras, a sportág aktuális világbajnoka. Októberben rengeteget megtudhattunk az életéről, amikor interjút adott honlapunknak.

„Egyszerűen csak azt, hogy a triálon keresztül tudom kihozni magamból a maximumot, sportolóként és magánemberként is. Imádom a napi küzdelmet önmagammal” – felelte a kérdésre, hogy mit szeret igazán a triálban. Elmondása szerint több évet vesz igénybe, mire eljutnak arra a szintre, hogy triálbringán hajtsák végre a trükköt, előbb kicsiben kell tökéletesíteni a technikát. A sikerekhez sok felkészülés kell, fiatalként például órákat töltött a számítógép előtt, hogy a példaképek YouTube-videóit elemezze.

Újabb sportági klasszisokat hoztunk közelebb olvasóinkhoz, hiszen szintén válaszolt portálunk kérdéseire az ugyancsak triálos klasszis, Nina Reichenbach, illetve a világbajnok Thomas Pechhacker.

Finn snowboardvilágbajnok a Csupasporton


Az idén nyolc éve, hogy a finn snowboardos, Roope Tonteri big air és slopestyle versenyszámban is nyert a 2013-as világbajnokságon. Ugyan a versenyzéssel felhagyott, honlapunknak beszélt arról, milyen projektek kötik le mostanság. No meg elmondta, miért lett snowboardos.

Honlapunknak kétszer is nyilatkozott, áprilisban például a rehabilitáció részleteiről, a saját maga által ridegnek nevezett életstílusáról meg a távlati terveiről. Szeptemberben beszámolt a köztes időszakról, és jelezte, nevez az Ultrabalatonra. „Amúgy sokkal jobb állapotban vagyok, mint, mondjuk, hat hónapja, de még hosszú út vezet addig, hogy visszaszerezzem a baleset előtti formámat.”

Gilles Pallaruelo ezúttal nem indult


„Kétezerhúszban a koronavírus diadalmaskodott” – kezdte erős mondattal a vele készült cikket Gilles Pallaruelo, az Ultrabalaton rekordere, aki 2020-ban távol maradt a versenytől. Pedig a francia ultrafutó az összes kiírást egyéniben teljesítette, ám ezúttal túlságosan költséges és időigényes lett volna az utazás, ezért inkább elállt tőle.

Pallaruelo egy hónappal az Ub előtt, a Korinthoszon még indulhatott, ám aztán egyik hónapról a másikra változtak a járványszabályok, ráadásul májusban már ki kellett vennie a szabadságát, így nem lett volna annyi ideje a versenyre, ami a szigorúbb regulák miatt szükséges lett volna. De nemcsak az Ultrabalatontól állt el, mint mondta, 3000 eurója áll repülőjegyes voucherekben.

Gilles Pallaruelo elnyűhetetlen

Sorozatunk első, a magyarok sikereiről szóló részét itt olvashatják. A másodikban a külföldi eredményekkel foglalkoztunk. A harmadik részben néhány egyedi, őrült kísérletről írtunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik