BLOGRA FUTOTTUNK Meglátni a szépet az őszben

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 09:13
Blogszörfösünk még mindig az UB bűvöletében böngészgette a blogbejegyzéseket, és rendkívül inspiráló bejegyzésekre bukkant, olyan írásokra, amelyek erőt adnak a hétköznapi futásokhoz.

Nem tudom, ebben a rettenetes időben hányan mennek ki futni, de minden elismerést megérdemelnek. A hét végétől majd én is felhúzom a futócsukám, és tudom, csak nekiindulni nehéz, aztán ha szétázik az ember, és bemelegedett, onnantól már csak a futás élménye marad. Az Ultrabalaton után kicsit félretettem a sportot, de a mozgás, a futás már nagyon hiányzik természetesen, és vissza is térek a körforgásba hamarosan, mindössze arról van szó, hogy időben szerettem volna utolérni magam. Megengedtem azt a luxust hét végén, hogy nem keltem fel korán, hanem aludtam, ameddig jólesik. Valamint nem vágytam még pár nap erejéig arra a feszített időbeosztásra, amit a sport hétköznapokba iktatása okoz anyaként, munka mellett. Nyilván ez az időjárás sem hívogató, ráadásul reggel még sötét van, mire hazaérek, és mehetnék futni, már sötét van. De hát az ősz meg a tél ilyen, tudom, ha nekiindulok, meglátom ennek a futóidőszaknak is a szépségét. Legalábbis muszáj lesz! :-)

TEREPERDO.BLOG.HU


A szerző az Országos Kéktúra utolsó szakaszának vágott neki két társával, s ezzel lezárult a 2004-ben elkezdett 1160 kilométeres táv teljesítése. Remek négy napot töltöttek el, csodás helyeken jártak, amit fotókkal is dokumentáltak. Annyira jól sikerült, hogy lehet, újra belevág?

BARATRUNNING.COM


Egyéni Ub-teljesítésről olvashatunk beszámolót, amelyből kiderül, hogy a szerzőnél egyáltalán nem volt mélypont! A frissítés azonban egy idő után már nem volt egyszerű, de remek segítőkkel ezt is megoldotta, sőt minden problémát tudott orvosolni (új kifejezést is tanulhattam, ez pedig az Ub fine dining). A nagy futáshoz csak gratulálni lehet, hiszen 58 évesen, néhány éves futómúlttal az Ultrabalaton 221.9 kilométérnek – sőt, idén a táv 223 kilométeres volt – megfutása óriási teljesítmény!

RURNBABYRUN.BLOG.HU


Vincze Zsófi is indult a Vadlán Ultra-verseny ötven kilométeres távján, s a második helyezést sikerült megszereznie. Sok nehézségen ment át az utóbbi időben, ennek ellenére remekül ment neki a futás! A versenye után pedig még drukkolt az ultrabalatonosoknak is, főleg, hogy a csapatuk, a Szolgálati Agarak is indult. Az idejük elképesztő: 12:52:24 óra lett, ezzel a második helyen végeztek. Zsófinak jó hétvégéje volt :-)

NEMAZE.BLOG.HU


Simonyi Balázs ismét nagyon érdekes témát boncolgat, ez pedig a tef, azaz testedzésfüggőség. Megtudhatjuk, hogy egyáltalán mit is jelent ez pontosan, mivel jár, milyen hozadékai vannak. Maga az olvasmány is érdekes, de még kiegészül egy podcastanyaggal is, amelyben hazánk menő ultrásai, sportolói is megszólalnak.

HOSSZUTAVBLOG.HU


Interjút olvashatunk az egyéniben Ub-t teljesítő Varga Szilviával. Jó értelemben mindig megdöbbenek, hogy vannak emberek, akik egy nap kimennek kocogni, pár év múlva pedig egyedül lefutnak több mint kétszáz kilométert. Hihetetlen és irigylésre méltó, hogy ilyen szuper alkatuk van, és tehetségük ehhez a sporthoz! Saját felkészüléssel, anyukaként, keresztedzések nélkül, mintha ez lenne a világon a legtermészetesebb, az első megtett pár kilométer után öt év alatt eljutott idáig.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Büszkébben, mint a saját verseny után


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik