Új bajnokot avathatnak Nagyatádon

Vágólapra másolva!
2020.07.14. 16:11
Megfelelő felkészülés hiányában egyelőre úgy tűnik, a korábbi győztesek biztosan nem állnak rajthoz az augusztus 8-i eXtremeMan versenyen, amelyre a szervezők azért fokozottan készülnek.

Augusztus 8-án rendezik meg a nagyatádi eXtremeMant, amely egyúttal a jubileumi 30. hosszútávú triatlon országos bajnokság is egyben. A versenynek azonban nem ez az egyetlen különlegessége. Szinte biztos, hogy új bajnokot avatnak, mivel a korábbi győztesek valószínűleg nem állnak rajthoz.

„Bár még nem zárult le a nevezés, jelen állás szerint a korábbi győztesek közül senki sem indul – mondta a Csupasportnak Herr Gyula főszervező. – A járványhelyzet miatt sokan nem tudtak megfelelően edzeni, de az biztos, hogy aki elindul, tökéletesen felkészülten áll a rajthoz. A legnagyobb eredmény, hogy a járványhelyzet után lesz verseny, mindamellett természetesen fokozottan figyelünk, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek a versenyzők.”

A körülbelül hatszáz indulót hatezer kulacs várja a frissítőpontokon, kiváltva ezzel a korábbi poharas frissítést. Szintén újdonság, hogy az úszásnál eltörölték a szintidőt, s kettő- helyett háromkörös lesz az úszás, ezáltal a kevésbé rutinos versenyzőknek több idejük jut a pihenésre a szárazföldön.

A verseny egyik nagy esélyese a nagyatádi Tóth Gábor, aki három év elteltével indul újra. Három éve is esélyesként állt rajthoz, ám éppen a verseny előtti éjszakán születtek meg ikerlányai, ezért a vártnál valamivel hátrébb, a tizenkilencedik helyen végzett.

A versenyre még lehet nevezni, és az sincs kizárva, hogy az utolsó pillanatokban egy-két nagyágyú is úgy dönt, mégis rajthoz áll.

Címlapfotó: extrememan.hu

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik