Apró menő a snowboardon – videó

Vágólapra másolva!
2020.05.16. 14:45
Az egyéves Peppa Schreiber annyira ügyesen snowboardozik, hogy azt sok kezdő felnőtt is megirigyelheti. Az édesanyja szerint a motiváció a kulcs, és azt is elárulta, mivel ösztönzik arra, hogy gyakoroljon.

Aki próbálta már a snowboardozást, az tudja, mennyire élvezhető sportágról van szó, miként azt is, hogy az elején bizony rengeteg eséssel, izomlázzal és kék-zöld foltokkal jár a gyakorlás. Mindazonáltal ezt a sportágat sem lehet elég korán kezdeni, ráadásul a gyerekeknek előnyt jelent, hogy ők könnyebben, gyorsabban tanulnak, ezért ha tehetjük, érdemes minél hamarabb megismertetni csemeténket valamelyik téli sporttal. Hogy mikor?

A háromgyermekes német házaspár, Carolin és Patrick Schreiber példája azt bizonyítja, hogy itt is igaz a régi közhely, miszerint semmit sem lehet elég korán elkezdeni.

Egyéves gyermekük, Peppa már ügyesen siklik a deszkáján, sőt, a fordulás is megy neki, pedig az kezdetben nem egyszerű mutatvány. Arról, hogy mennyire ügyes, a YouTube-ra feltöltött videó alapján bárki meggyőződhet, az édesanyja pedig azt is elmondta, hogyan tanítják és motiválják a kicsit.

„A kitartás kulcsfontosságú – mesélte Carolin. – Nagyon sokat gyakoroltunk a gyerekekkel. Persze a tehetség is fontos, de még fontosabb, hogy folyamatosan motiváld őket. Azzal kezdtük, hogy a játékaikat és a babáikat leraktuk a lejtőre, ezzel ösztönöztük őket arra, hogy próbáljanak értük menni. Emellett több apró trükköt is bevetettünk. Mindig viszünk magunkkal egészséges nassolnivalót és néha egy kis édességet is. De végső soron a legfontosabb az, hogy élvezzék azt, amit csinálnak.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik