Spartathlon: 29 magyar még reménykedhet

Nedjalkov BeaNedjalkov Bea
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 19:49
Miközben a világon elmaradnak a futóversenyek, él a remény, hogy az őszi kihívásokat nem fenyegeti veszély, s a legendás Spartathlonra is sor kerül szeptember 25–26-án, sok magyarral a rajtban.

Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be a csupasport.hu oldalunkon, hogy sorsoltak a szeptember 25-én és 26-án esedékes, Athén és Spárta között rendezendő legendás ultrafutóversenyre, a 246 kilométeres Spartathlonra. Erre a kihívásra – amelyen tavaly ősszel nagy magyar sikerek születtek, hiszen Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás elsőként, Csécsei Zoltán másodikként ért célba, s az első húsz legjobb befutó között több magyar is szerepelt – nem elég csak jelentkezni: szintidős versenyeket kell teljesíteni, majd a szervezők „lottózással” döntik el, kik azok az ultrafutók, akik első körben rajtengedélyt kapnak, néhány nappal később pedig közzéteszik a hivatalos várólistát is.

Ez a várva várt pillanat most jött el: a biztos huszonöt magyar induló mellett további huszonkilenc hosszútávfutó közül jó néhányan reménykedhetnek a kijutásban.

Tekintélyes a létszám, hiszen 335 külföldi és 71 görög neve került várólistára a sorsolást követően, ami azt jelenti, ennyien bízhatnak benne, hogy más futók kiesése révén rajthoz tudnak állni a szeptember utolsó hétvégéjén az Akropolisz lábánál elrajtoló 246 kilométeres Spartathlonon.

A már biztosan résztvevő 25 magyar hosszútávfutó mellett 29-en izgulhatnak honfitársaink közül az indulásért. Legnagyobb esélyük a várólista első helyein álló versenyzőknek van, vagyis Csábrák András, Dörnyei István, Kisháziné Zombory Erika, Sárosi Gyula, és Tüske Zsolt kerülhet be a kiválasztottak közé.

Így pedig az Ultrabalaton új esélyt kínál azoknak a versenyzőknek, akik az éveken át tartó felkészülésük során az idén jutottak el odáig, hogy eséllyel vágjanak neki a 221 kilométeres tókerülésnek; egyúttal megtapasztalják, mekkora rangot jelent Spartathlon-kvalifikációs versenyen futni, nem beszélve arról, hogy az UB talán az utolsó nagy lépcsőfok ahhoz, hogy valaki megtudja, adott esetben képes lenne-e teljesíteni a legendás görög versenyt is.

Címlapfotónkon Kisháziné Zombory Erika, aki már tudja, milyen érzés futni a Spartathlonon

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik