BLOGRA FUTOTTUNK Kutyafuttában a kellemetlen kalandról

Vágólapra másolva!
2020.01.09. 09:21
Mindenki, aki kocog, tudja, kellemetlen találkozás is lehet az, amikor kutyával fut össze az ember... Még a legjobban nevelt ebek sem értik, mi ez a nagy rohanás: az elkóborolt, nagy testű kutya pedig különösképpen ijesztő lehet.

Január első hétvégéjén a kellemesen hideg időben hegyi futást terveztem, de a helyi csoportban valaki arról posztolt, hogy egy nagy testű kutya kóborol arrafelé, ezért lemondtam a terepről, és „csak” aszfaltoztam. Természetesen bosszantott a dolog, hiszen nem ez az első eset, hogy kiszökdösnek kutyák a kerítésen, s okoznak riadalmat, hozzáteszem, nem csak nálam. Egyébként szeretem a kutyákat, nekem is volt, így van tapasztalatom, de lássuk be, a kutyáknak eleve furcsa, hogy valaki fut. A vörös posztós mondat nálam ilyenkor: szelíd a kutya, nem bánt!

No, hiszen!

Sajnos megtapasztaltam az ellenkezőjét már, és ezért akár akarom, akár nem, félek a kóbor kutyáktól, sőt azokkal is óvatos vagyok, akik gazdival vannak.

Eszembe jutott, hogy legutóbb annyira élveztem a hegyet és az erdőt, hogy képes voltam jelöletlen útvonalon futni úgy, hogy fogalmam sem volt, hol bukkanok ki. Szeretek így terepezni, de ha akkor találkoztam volna ezzel a stafforddal, azon kívül, hogy tele lett volna a gatyám, ha hívok is segítséget, nehéz lett volna elmondanom, merre vagyok. Úgyhogy ettől most egy időre elment a kedvem, pedig tök jó ilyen felfedező futós túrákra menni.

A héten is figyeltem a bejegyzéseket, találtam néhány érdekes olvasnivalót!

 

FUTNIMENTEM.HU


Evetovics-Balla Hajnalka két cikkel is megajándékoz minket rögtön év elején. Az egyikben összefoglalja öt pontban, miért is egészséges a futás.
Örömmel olvastam, mennyi jótékony hatása van, minden kocogó büszke lehet magára, hogy figyel az egészségére és tesz érte nem is keveset!

A másik cikk pedig a téli futással foglalkozik. Én nagyon szeretek ilyenkor edzeni, egyedül a korai sötétedést zavar, de hát valamit valamiért.

 

21097 KK.WORDPRESS.COM (blog)


Koffein kapitány stílusos címet adott írásának, a makacs térdprobléma ellenére nekiindult év végén, és rendkívüli felfedezést tett, miszerint a rumos tea a legjobb kezelés porckopás esetén!
A bejegyzésből az is kiderül, hogy inkább a rajtszámokhoz kötődik érzelmileg, mint az érmekhez, és ebbéli gyűjtőszenvedélyét meg tudom érteni.

 

ROADRUNNERDIARY.WORDPRESS.COM (blog)


Gyalogkakukk naplójában a keresztedzések fontosságáról olvashatunk. Sok mindent kipróbált és csinált már (bringa, úszás), és most erősítő edzésekre jár, és éppen a csupasporton is rendszeresen bejelentkező Kremlicza „Futóbolond” Leventéhez, aki mellett, ugye, nem lehet lustálkodni, így már érződik a változás.


NIKIMOVES.BLOG.HU


Niki hihetetlen kalandba keveredett a Börzsönyben futás közben. Ugyan követték, mely területeken folyik vadászat, viszont változás történt, így meg kellett szakítania a futást.
Hosszú idő telt el, mire a vadászok elvitték az autójához, teljesen átfagyva ült be végre, és ott várta meg a többieket.

Az nem derült ki, megfázott-e, reméljük nem, mindenesetre érdekes élményről olvashatunk bejegyzésében.

 

GYG-TEREPFUTASAI.BLOG.HU


Aki extrém távokra, szintekre vágyik, és ezért hajlandó utazni is nem keveset, azoknak szól Györgyi Gábor bejegyzése. A videofilmeket is készítő terepfutó összegyűjtött tizennégy versenyt – aki szereti az ilyen kihívásokat, böngéssze bátran!

 


Miről ír a Futóbolond?


Hogy ne szédüljünk el, koptassuk az aszfaltot is!


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik