Zelleres fasírtgolyók

Pataki NóraPataki Nóra
Vágólapra másolva!
2019.10.06. 10:01
Ha zsírszegény hússal készíted, zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használsz és sütőben sütöd, a fasírt is belefér az egészséges étrendbe. Fehérjében gazdag, szénhidráttartalma alacsony.

Hozzávalók:
40 dkg darált hús (pulyka vagy marha)
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 szál angol zeller
1 csésze zeller reszelve

bors
2 ek apró zabpehely
olívaolaj

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, angol zellerrel és a reszelt zellerrel, sóval, borssal és a zabpehellyel. A masszából gombócokat formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha diétázol, köretként saláta vagy párolt zöldség az ideális mellé. Ha szénhidrátot is szeretnél fogyasztani, a bulgurt ajánljuk köretként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik