Pedál nélkül még visított

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 16:50
Crosby Zimmermann csak hatéves, de már olyan trükkökre képes mountain bike-jával, amelyet sok felnőtt megirigyelne. Pedig amikor szülei első bringájára felültették, sírva ugrott le róla.

„Crosby Zimmerman vagyok, mountain bike-os” – mutatkozik be a szőke, lobogó hajú hatéves kisfiú, akit óriási tehetségnek tartanak a sportág szerelmesei. Ő pedig rajong a bringázásért és a versenyzésért, és naná, hogy a nagy esések sem riasztják el.

Igaz, karrierje nem indult könnyen. Először egyéves korában ült – pedál nélküli – biciklin, de ahogy a legtöbb hozzá hasonló korú gyermek, megijedt, sírni kezdett, és le akart szállni. Ekkor aligha sejtette bárki, hogy néhány év múlva már félelem nélkül teker át a kisebb-nagyobb ugratókon.

„Az első születésnapjára kapott egy pedál nélküli kerékpárt, de nem igazán szerette. Amikor ráültettük, visított, hogy szedjük le róla” – mondta az édesapja.

https://www.instagram.com/p/B3M2PJjnYOH/

Nemsokára természetesen megszerette, a többi kisgyerekhez hasonlóan megismerkedett az alapokkal, majd amikor ötévesen megkapta első rendes mountain bike-ját, egyből olyan trükköket mutatott be, hogy azt a legtöbb átlagos bringás is megirigyelné. Villámgyorsan kiderült, mennyire tehetséges, a versenyeken általában az idősebbeket is legyőzi. Édesapja egyúttal edzője is, kezeli az Instagram-oldalát, amelyen rendszeresen osztanak meg friss tartalmakat, s csaknem tizenkilencezer követője van. Bár nyilván elfogult, állítása szerint fiának – a tehetsége mellett – felnőtteket megszégyenítő a hozzáállása.

„Az egyik legérettebb gyerek, akit valaha láttam. Sok felnőttnél próbáltam elérni, hogy hasonló legyen a mentalitásuk, de elképesztően nehéz volt”

– mondta az édesapa, Collin Zimmermann.

Négyéves húgának, Millie-nek is Crosby a példaképe. A kislánynak egyébként szintén saját Instagram-oldala van, de bármennyire is szeretné, még nem csinálhatja meg ugyanazokat a trükköket, mint a bátyja. Mindenesetre ha így folytatják, és kitart a lelkesedésük, alighanem hallunk még a Zimmermann testvérekről.

https://www.instagram.com/p/B3lNlOfnxhy/

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik