Storcz Botond: kajakozás mellé futás

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 15:06
A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó részt vett a Runway Runon, a Liszt Ferenc repülőtéren rendezett futóversenyen, s elárulta, a kilométerek helyett a 30 Celsius-fokos hőség viselte meg.

27:14 perc. Abszolút korrekt idő 5 kilométeren, főleg annak ismeretében, hogy az olimpiai bajnok kajakozó Storcz Botond bőven 30 Celsius-fok feletti hőségben és kétszer olyan meleg asztalfon érte el ezt az időt a hétvégi Runway Runon, amikor a budapesti Liszt Ferenc repülőtér kifutópályáján futhattak a résztvevők.

A háromszoros olimpiai bajnok elárulta, hetente négy-öt alkalommal is hajóba ül, de télen már kevesebbet evez, s rosszabb időben kap nagyobb hangsúlyt a futás.

„Bár nem tartom magam nagy futónak, versenyzőként is szerettem, sose volt gondom vele. Az egyszerűsége fogott meg, csak beleugrom a futócipőbe és már mehetek is. Régebben futottam félmaratonit, egész jó, 1:31-es idővel, de nincs bennem, hogy meg akarom dönteni vagy éppen maratonit futnék. Rosszabb időben, telente heti két-három alkalommal futok, ilyenkor nagyjából nyolc-tíz kilométert, néha kevesebbet, átlagban nagyjából negyven percet, öt perc körüli kilométerekkel. A Runway Runon az első két kilométer volt a bemelegítés, aztán 4:45-ös idő körül futottam a további három kilométert. Élveztem, jövőre is itt leszek!”

Fotók: Nemzeti Sport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik