Vivicittá: pályacsúcsot futott a női győztes

Vágólapra másolva!
2019.04.14. 13:04
Virág-Erdélyi Zsófiának az eleje még könnyen ment, a végén megküzdött a szembeszéllel. A férfiaknál első Horváth György a tizenharmadik kilométernél lépett el a mezőnytől.

A férfi- és a női mezőny is lefutotta a félmaratonit a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és félmaratoni vasárnapi versenynapján. A férfiak között Horváth György ért be elsőnek 01:08:34-es eredménnyel, a nőknél pedig Virág-Erdélyi Zsófia 01:18:12-as idővel. Utóbbi pályacsúcsot állított fel, de ezt csak a célban tudta meg.

Interjú a férfi győztessel:

Interjú a női győztessel:

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek, többek között Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész; és olimpiai bajnokok, mint Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozó, edző is a táv teljesítői voltak, de Fördős Zé gasztroblogger, műsorvezető és Gregori Dóra a Miss Hungary 2010. cím birtokosa is boldog mosollyal értek célba. Epres Attila – akivel a verseny előtt a csupasport.hu készített interjút – így értékelte élete első 21 km-es versenyét:

„Egy szóban megfogalmazva laza volt a mai futás. Vásárhelyi Marci barátommal, az Örkény Stúdió műszaki vezetőjével futottam végig. Lassabb tempóban indultunk, mint terveztük és a célban úgy éreztem, bennem maradt még 10 kilométer!”

A 10 km-es klasszikusnak számító Vivicittá táv mezőnye 13 órakor indult. A távot legrövidebb idő alatt Jacsev Sámuel teljesítette. Ideje 00:33:19, míg a nőknél Bicsák Flóra 00:35:37-es idővel végzett az első helyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik