Lángoló fáklyaként zuhant le a vízesésen

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 10:01
Az extrém kajakos Rafa Ortiz elképesztő kalandokba vágott bele az elmúlt évtizedben, most kitalálta magának, hogy nem elég simán lecsorogni egy vízesésen, jobb, ha meg is gyújtja magát.

Rafa Ortiz azért felkészült, előtte a haverjaival próbát tartottak, hogyan bírja a gyűrődést a tűzálló ruha, majd amikor minden készen állt, egy rakás kamerát szerelt a kajakjára, meggyújtotta magát, és lángoló fáklyaként vágott neki a tizenöt méter magas San Pedro-vízesésnek Mexikóban.

„Tizenhárom éve szinte megőrülök a vízesésekért, a kisebbektől a nagyobbakig – magyarázta Ortiz. – A tűz pedig a legújabb szenvedélyem. De őszintén szólva, ebbe a mutatványba inkább azért vágtam bele, mert úgy gondoltam, nemcsak király, de elképesztően látványos is lenne.”

Azt azért elárulta, hogy nemcsak kívülről, hanem belülről is sokkal ijesztőbb volt, mint várta, mert a magas hő sokkal erősebb volt, mint gondolta, emiatt nem látott jól, a füsttől pedig nehezen tudott lélegezni.

Rafa Ortiz elárulta, hogy ez a kísérlet az álmai közé tartozott, ugyanis gyerekkorában látott egy hasonló videót, ami beleégett a memóriájába. Igaz, ami igaz, az ő verziója is látványosra sikeredett, bár a szerkesztőségben még mindig tart a vita arról, az alábbi videónak vajon mi értelme volt és mennyivel vitte előbbre az emberiséget?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik