Marosi Ádám bringás őrjöngése

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2018.09.30. 20:49
Marosi Ádám a júliusi székesfehérvári Európa-bajnokságon ezüstéremmel „robbant vissza” az öttusa elitmezőnyébe. Az élsport mellett sokszor a hobbisportjaira is szakít időt.

Öttusa, azaz öt sportágban kell helytállni, öt sportágra kell készülni. Egy öttusázó a szabadidejében messze kerüli a sportot?

Dehogy! Sőt ugyanolyan élvezettel vetjük bele magunkat más sportágakba, mint, mondjuk, aki csak egy sportágban áll helyt, mert a tét nélküli mozgás nekünk is kikapcsolódás – mondja Marosi Ádám.

Mik a kedvencei?

Elég nagy a választék. Példának okáért imádok tollasozni és pingpongozni. Nem mondom, hogy rendszeresen csinálom, de azért ha van rá lehetőség, nem megyek el mellette. Éppen most jártunk a vívóedzőmnél, Halla Péternél a csapattársaimmal, aki felállított nekünk egy tollashálót, és egész délután ütögettünk a srácokkal.

Ha jól tudom, megesik, hogy kerékpárral megy edzésre.

Mert az is nagy kedvenc. Nemrégiben vásároltam egy cyclocross bringát, ami olyan, mint egy országúti kerékpár, csak a váza egy kicsit markánsabb, vastagabb a gumija, így országútra és döngölt erdei utakra egyaránt alkalmas járgány. Hétvégenként a párommal el szoktunk menni tekerni, és ha az egész napomat a Honvéd-telepen töltöm, valóban bringával megyek edzeni. És ha már kerékpározás, akkor abszolút kedvenc nálam a spinning. Nincs is annál jobb élmény, amikor üvöltő zene mellett csatakosra izzadva teker az ember.

Gyakorlatilag úgy lehet őrjöngve bulizni, hogy nem iszol hozzá alkoholt, és nem is kell éjszakáznod hozzá. Egyszerűen felpattansz a biciklire, és egy órán keresztül átadod magad a tempónak, a ritmusnak. Imádom.

Ahogy a szavaiból kiveszem, a pörgős, mozgalmas dolgokat szereti.

Nem feltétlenül. Ugyanúgy odavagyok a dartsért is. Otthon is van egy táblám, azon szoktam gyakorolgatni. De megmondom őszintén, sokkal jobban szeretem nézni, főleg a decemberi világbajnokságot. Nem éppen sportalkatú emberek küzdelmét láthatjuk, és nem is atomfizikusok vetélkedése, de rendkívül szórakoztató, fordulatos, látványos sport. A legnagyobb kedvenceim közé tartozik.

(Megjelent a Nemzeti Sport Kihívás mellékletében 2018 szeptemberében.)


Borítókép: MTI/Kovács Tamás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik