Ezt látod, ha a sípályán repesztesz egy F1-es versenyautóval

Vágólapra másolva!
2018.07.09. 12:19
Max Verstappen két éve ült a Red Bull Formula–1- autójának volánja mögé Kitzbühelben, és repesztett a havas sípályán, de csak az idén hozták nyilvánosságra a fedélzeti videót.

A holland Max Verstappen még a Toro Rosso pilótájaként némileg szokatlan helyszínen, a kitzbüheli sípályán hajtotta meg 2016-ban a „nagycsapat”, a Red Bull 2011-es versenyautóját. Ilyesmire korábban nem volt példa, és kiderült, egy hólánccal felszerelt F1-es autó mire képes a havon.

Nyilvánosságra hozták, hogy mit látott Verstappen fedélzeti kamerája, így már nekünk is lehet fogalmunk arról, milyen érzés lehet több százzal havas és jeges felületen irányítani egy autót, miközben néhány méterre van tőlünk a sípálya széle és egy letörés.

 

„Ilyet még nem csináltam, sohasem vezettem még havon Formula-1-es versenyautót” – mondta Verstappen, aki azóta már a főcsapat, a Red Bull pilótája, és még mindig csak a húszéves.

„Igazi kihívás volt nekem is, de a gumiknak és a hóláncnak is.”

És ha már kijött a fedélzeti videó, azt is megnéztük, hogy készült az eredeti felvétel, többek között hogyan szállítottak fel egy F1-es versenyautót a hegyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik