Zöldségchips, ami egészséges és finom is

Vágólapra másolva!
2018.06.06. 13:38
Ha étrendet váltasz vagy fogyókúrázol, akkor is megengedheted magadnak a nassolást, csak éppen nem mindegy, mit eszel. A zöldségchipsekből annyit ehetsz, amennyit csak bírsz. Persze csak ha otthon készíted el, mert a boltokban kapható változatok tartalmazhatnak adalékanyagokat.

Hozzávalók:
2 db cékla
2 db édesburgonya

olívaolaj

Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikára szeleteljük. A zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük egymás mellé, nagyon kevés sóval megszórjuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. 190 fokon 10-15 percig sütjük. Figyelj oda rá, mert nagyon könnyen megég!

Miért ajánljuk?
A cékla az egyik legméltatlanabbul kezelt zöldség, pedig tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, magnéziummal, folsavval, vassal. Szénhidráttartalma kevés. A céklát itthon nagyon sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, pedig kitűnő grillezve, köretnek húsok mellé vagy nyersen lereszelve salátának. Az édesburgonyát is nevezhetjük superfoodnak. Tele van antioxidánsokkal, mangánnal. Szénhidrátot tartalmaz ugyan, de a glikémiás indexe alacsony, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik