Napi fél perc – mire elég?

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 12:45
A törzs-, a hát- és a hasizmokat is erősíthetjük, ha mindennap különböző plankgyakorlatokat végzünk. Aztán kiderül, hogyan is nézünk ki 28 nappal később.

Huszonnyolc, azaz 28 fajta plank. Leírni is sok, nemhogy végrehajtani.

Főleg, mert felületes ismeretekkel rendelkezve akár azt is gondolhatnánk, hogy 2-3 variációnál nincs több a plank világában, ehhez képest ha úgy tartja kedvünk, no meg van hozzá erőnk, akár 28 napos plank challange-be is belevághatunk.

Ehhez nincs szükségünk másra, mint egy planknaptárra, s az adott napnak megfelelő gyakorlatot kell legalább 30 másodpercig csinálni. Higgyük el, csak elsőre tűnik könnyűnek, egyébként kifejezetten nehéz lesz, viszont nagyon hasznos, hiszen kulcsfontosságú a törzsizmok erősítése.

A 28 napos kihívást ráadásul a barátainkkal együtt is teljesíthetjük, így egymást is motiváljuk a gyakorlatok elvégzése során.

A plank azért is hasznos, mert erősíti a hát- és a hasizmokat, javítja az egyensúlyérzéket, erősíti a törzsizmokat is, ami pedig csökkenti a sérülések kockázatát, szóval komplex és hatékony gyakorlatról van szó.

Az említett planknaptárat egyébként a livestrong.com oldalról lehet letölteni, a rákellenes alapítvány augusztus 4-én pedig egy plankvilágrekorddal ünnepelné a honlap tizedik születésnapját, amelyre a kaliforniai Pasadenában kerül sor.

Ha az eseményen nem is tudunk részt venni, addig akár kétszer is teljesíthetjük a 28 napos kihívást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik