A Kékes bajnokai

Vágólapra másolva!
2018.06.02. 17:18
Mátrafüredről 2100 elszánt csúcshódító indult útnak szombaton, s a 11.6 kilométeres 21. Kékes Csúcsfutáson a férfiaknál Csere Gáspár, a hölgyeknél Tiricz Irén volt a leggyorsabb.

Bár olimpikon maratonistánk, Csere Gáspár idei fő versenye a berlini Európa-bajnokság lesz, szombaton beillesztette a felkészülésébe, és 45:50-os idővel fölényesen meg is nyerte a 21. Kékes Csúcsfutást.

„Az év elején még nem szerepelt a programomban ez a verseny, mert alapvetően félmaratont, maratont futok, de egy márciusi vírusos betegség átírta a felkészülési tervemet, s törölni kellett az áprilisi versenyeimet – mondta Csere Gáspár, aki június elejére nyerte vissza formáját, s keresett egy új impulzust és kihívást jelentő versenyt magának. – A Kékesfutás mindig is a bakancslistámon szerepelt, és az edzőm most engedélyt adott, hogy elinduljak, mindössze egy kitétele volt, hogy nyernem kell. A táv elején óvatosabban kezdtem, de a hegyiverseny ellenére jó volt a mozgásom, igazából nem volt nehéz a terep. Azért az utolsó három kilométeren, ami a legkeményebb szakasza ennek a futásnak, rendesen oda kellett figyelnem, hogy erős maradjak.”

Csere Gáspár az Európa-bajnokság mellett idén még a félmaraton és maraton bajnokságon szerepel, s januártól már az olimpiai kvalifikációért fut.

A férfiaknál Csere Gáspár mögé Bogos Tamás és Khoór Bence állhatott fel a dobogóra, míg a hölgyeknél Tiricz Irén nyert (57:02) a pályacsúcsot 1999 óta tartó Staicu Simona és Mihály Réka előtt.
Akadt a 2100 fős mezőnyben 16 olyan sportember, akikről idén már a 21. Kékes Csúcsfutás célfotó készült. Köztük a legidősebb a 72 esztendős szécsényi Jusztin Ferenc, aki ezúttal is fiával közösen teljesítette a távot. Ezzel azonban nem korelnök, a legidősebbek ugyanis az örökifjú nyolcvan felettiek: Kenyér Imre és Fehér Károly. A legidősebb női résztvevő az 1935-ös születésű Sztareszky Tiborné (Marika néni).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik