TdB: amit tilos otthon hagyni

Vágólapra másolva!
2018.05.17. 22:40
Senkit se ijesszen meg az eső, akkor is megtartják a tókerülő biciklitúrát, ha rossz idő lesz, de nem árt felkészülni minden lehetőségre.

Szombaton mintegy háromezer kerékpáros vág neki a Tour de Balatonnak, amiről a neve alapján azt gondolhatnák sokan, hogy verseny, ez azonban sokkal inkább túra. Az eseményről korábban részletesen írtunk, például azt is, hogy a nevezni már nem lehet a telt ház miatt, de a résztvevőknek fontos tudniuk, mit vigyenek magukkal.


  1. Esőkabátot


Az előrejelzés a hét közepén nem mond még biztosat, de könnyen előfordulhat zuhé, főleg a Balaton környékén – itt akár ragyogó napsütésből is jöhet három percig tartó, de az elázáshoz bőven elegendő égi áldás. Az eső nem akadály, mindenképp lesz tókerülés!

  1. Napszemüveget


Nem, ez nem a divatról szól, hanem a bogarakról és a napsütésről…

  1. Tartalék kerékbelsőt


A szervizkocsi a mezőny végén halad, a rajtszám mellett lesz a telefonszám, amelyen segítséget lehet kérni, de aki ért hozzá egy kicsit, jóval gyorsabban kicseréli maga a belsőt defekt esetén.

  1. Enni- és innivalót


A nevezési díj tartalmazza a frissítőpontokon való tápanyagpótlást, de ilyen standok csak húsz-harminc kilométerenként lesznek.

  1. Biciklilámpát


A leghosszabb, 206 kilométeres távot választó bicajosok várhatóan szürkület után érnek vissza Siófokra, nekik kötelező a lámpa.

A Tour de Balaton nem verseny, ezért útlezárás és vonatzár sem lesz az útvonalán, így a KRESZ szabályait mindenkinek kötelezően be kell tartania!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik