Június végi buli: már ezren neveztek

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 21:47
Kevesebb mint két hónap van hátra az idei Balaton-átúszásig, amelyre már hosszabb ideje lehet nevezni. A vállalkozó kedvűeket online edzésterv segíti a felkészülésben.

Hagyományosan a legfontosabb balatoni sportesemények egyike a tó átúszása, amelyet az idén – 36. Lidl Balaton-átúszás néven – a tervek szerint június 30-án rendeznek meg. Az előnevezés már márciusban elindult, azóta több mint ezren jelezték részvételi szándékukat.

Szokás szerint az északi oldalról a délire úsznak át a vállalkozó kedvűek, a Révfülöp és Balatonboglár közötti táv 5.2 kilométer hosszú. Bárki nevezhet, és szabadon választott úszásnemben teheti meg a távot, viszont csak orvosi igazolással lehet indulni. Jó hír ugyanakkor, hogy akinek nincs, az a helyszínen megvizsgáltathatja magát. Az úszók biztonságáért 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek felelnek.

A szervezők ingyenes online edzéstervvel segítik a felkészülést, amelyet Garas Attila triatlonedző állított össze, de hasznosak lehetnek a Mányoki Attila hosszútávúszó tanácsai is.

Minden fontos információt megtalál az esemény honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik