nemzetisport.hu 2018.10.29 06:33 Frissítve: 2018.10.29 06:56

Thomas Bach: Budapest sportfőváros!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke, Thomas Bach a birkózó-világbajnokságra érkezett a fővárosba, eredetileg egy napot tervezett a Papp László Budapest Sportarénában, végül kettő lett belőle. Az idei legnagyobb hazai sporteseményen NOB 9. elnöke készséggel adott interjút a vb sajtócsapatának.

Bácsi Péter világbajnok lett (Fotó: Földi Imre)

 

 

A világ első számú sportvezetője nem szereti a távolságtartást; kapcsolatát a sportolókkal, sportvezetőkkel személyesen akarja ápolni. Thomas Bach a budapesti birkózó-vb-n is tiszteletét tette, s német honfitársa győzelme után azonnal lement a vegyes zónába, ahol Frank Stäbler mellett gratulált az ezüstérmes Korpási Bálintnak is, majd másnap is részt vett az éremátadási ceremónián.

– A NOB első embere nem először jár Magyarországon, és mindig örömmel látogat fővárosunkba.
– Ismerem a várost, többször jártam már itt, és mindig rácsodálkozom a szépségére. Budapestet a világ egyik sportfővárosának is nevezhetjük, hiszen rengeteg világbajnokságnak adott otthont az utóbbi időben, és ad a jövőben is. Budapest mindig kitesz magáért, pompás, nagyszerű környezettel várta és várja az ide érkezőket, s ez most sem történt másként.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (jobbra) ajándékot is kapott a Magyar Birkózó-szövetségtől (Fotó: Facebook/Birkózó-vb)

 

– Megosztaná velünk véleményét a birkózó-világbajnokságról?
– Természeten. Modern világ fogadta a sportolókat és nézőket egyaránt. A lebonyolítás dinamikus, pörgős, ami átragadt a szurkolókra is, felfokozott,  remek hangulat uralkodott a nézőtéren. Nagyon tetszett a finálék előtti show is; a ritmikus gimnasztika és a tradicionális birkózó bemutató összehozta a múltat és jelent egy remek előadás keretein belül, szóval látványos volt, remekül éreztem magam. Úgy tűnik, gördülékenyen mennek a dolgok és a szervezőbizottság könnyen vette az akadályokat.

– A megérkezése után rögtön egy német aranynak lehetett szemtanúja.
– Igen, ennek nagyon örültem. Az újdonsült bajnokot személyesen is köszöntöttem és gratuláltam neki, ami, azt gondolom, nem csak egy gesztus, de fontos is a sportoló szempontjából, hisz számára, számukra a személyes elismerés nagy motivációt adhat a továbbiakban.

– Gondolom, ez nem csak a német versenyzőre igaz.
– Valóban. Rendszeresen ápolom a személyes kapcsolatokat, mivel a bizalom sosem hátrány az életben. Igyekszem azt sugározni a versenyzők felé, hogy sose adják fel, menjenek tovább, folytassák a sportot, hiszen mindig újabb és újabb lehetőségbe botlanak majd, amire koncentrálhatnak, és majdhogynem elfelejthetik a múltat.

Lőrincz Tamás ezüstérmet nyert (Fotó: Földi Imre)

 

– Kevesebb, mint két év múlva ismét olimpia. A figyelem már egy sportkedvelő szigetország felé irányul…
– Az biztos, hogy japán barátaink nagyon örülnek, és büszkék, hogy Tokióban ők rendezhetik meg a világ legnagyobb és egyik legizgalmasabb sporteseményét. Már zajlanak az előkészületek és hiszem, hogy magas színvonalú rendezésnek leszünk majd tanúi.

Thomas Bach NOB-elnök Schmitt Pál, Gyurta Dániel, Korpási Bálint és Nenad Lalovics társaságában (Fotó: Török Attila)

 

2018.11.08 00:38:29

Birkózó-vb 2018 DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ennek továbbfejlesztett változata egy kedves kollégám (Isten nyugosztalja) sajátja volt, aki – nagy barátja lévén a női nemnek – amerre csak járt a világban, minden nyelven megtanulta: „Szép vagy, szeretlek!” S bármilyen hihetetlen, néha bejött neki...

2018.10.29 00:23:43

Birkózó-vb 2018 nemzetisport.hu

A NOB-elnök szerint Budapest mindig kitesz magáért, ez most sem történt másként.

2018.10.28 23:57:28

Birkózó-vb 2018 DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Birkózóink megcselekedték, amit megkövetelt a haza.

2018.10.27 11:50:09

Birkózó-vb 2018 KOHÁN GERGELY

Kiss Balázs legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon szerepelhet, Lám Bálint viszont nem folytathatja.

2018.10.26 23:13:50

Birkózó-vb 2018 nemzetisport.hu