K. G. 2018.10.21 11:51 Frissítve: 2018.10.21 14:25

Birkózó-vb: heroikus küzdelemben búcsúzott Ligeti

A Haladás nehézsúlyú klasszisa, Ligeti Dániel a meccs elején majdnem betusolta a regnáló orosz bajnokot, Anzor Hizrijevet, de a magyar versenyző 5:2-es vezetése után fordítani tudott az orosz óriás a budapesti birkózó-világbajnokságon.

Ligeti Dániel (balra) nyerhetőnek tűnő meccsen kapott ki (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A Papp László-sportarénában zajló világbajnokság második napján Ligeti Dániel révén volt érdekeltségünk a délelőtti vigaszágas programban. A Haladás Eb-ezüstérmes nehézsúlyú klasszisát a szombati nyitó napon a kategória címvédője, a grúz Geno Petriasvili vitte magával a vigaszra, miután a tavalyi, párizsi vb után ismét bejutott a döntőbe – többek között Ligetit is legyőzve.

A 125 kilós óriás pokolian nehéz ágra sorsolt (mindent elmond, hogy a másik ágon egy kínai és egy indiai vívta egymással az elődöntőt...), így vasárnap délelőtt is kemény meccs várt rá: a regnáló orosz bajnokon, Anzor Hizrijeven keresztül vezetett volna útja a bronzmeccsig.

Sajnos csak volna.

Álomszerűen indult a meccs, Ligeti gyönyörűen ment be derékra és döntötte le az orosz óriást, aki másodpercekig tusveszélyes helyzetben volt, de végül valahogy csak kimenekült belőle, így „csak” négy pont lett a szombathelyi versenyző jutalma. És bár ezt követően Hizrijev egy mögékerüléssel szépített, Ligeti a félidő után egy kitolással még 5:2-re vezetett. Ekkor kezdődtek a bajok: a magyar versenyző lenti védekezése nem igazán működött, az orosz többször is levitte és meg is tudta pörgetni, s noha Ligeti ment előre, a vége 10:6, nem ide – nagyon kár érte, nyerhető meccsnek tűnt, és ezt Ligeti is megerősítette, aki rendkívül elkeseredetten nyilatkozott a vereséget követően.

A harcos mindig magára haragszik, nincs ez másképpen most sem. Sajnálom, már csak azért is, mert nem hiszem, hogy megadatik még egyszer, hogy hazai közönség előtt birkózhassak; valószínűleg ez volt karrierem utolsó hazai vébéje. A közönség fantasztikus volt, nem jó érzés, hogy ennyi embert cserben hagytam… Igyekszem nem eltörni a kezemet-lábamat dühömben, próbálok lenyugodni.

Ezzel a nyitó napon szőnyegre lépő mind a négy versenyzőnknek véget ért a világbajnokság (Veréb István, Gulyás Zsombor és Molnár József már szombaton a selejtezőkörben búcsúzott).

A vasárnap délelőtti programban újabb négy hazai versenyzőnek szoríthatott az egyébként kimondottan népes és hangos magyar szurkolótábor: Farkas Rajmund, Nagy Mihály, Hatos Gábor és Asarin Roman egyaránt kikapott az első meccsén. Erről itt olvashatnak bővebben.

 

2018.11.08 00:38:29

Birkózó-vb 2018 DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ennek továbbfejlesztett változata egy kedves kollégám (Isten nyugosztalja) sajátja volt, aki – nagy barátja lévén a női nemnek – amerre csak járt a világban, minden nyelven megtanulta: „Szép vagy, szeretlek!” S bármilyen hihetetlen, néha bejött neki...

2018.10.29 00:23:43

Birkózó-vb 2018 nemzetisport.hu

A NOB-elnök szerint Budapest mindig kitesz magáért, ez most sem történt másként.

2018.10.28 23:57:28

Birkózó-vb 2018 DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Birkózóink megcselekedték, amit megkövetelt a haza.

2018.10.27 11:50:09

Birkózó-vb 2018 KOHÁN GERGELY

Kiss Balázs legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon szerepelhet, Lám Bálint viszont nem folytathatja.

2018.10.26 23:13:50

Birkózó-vb 2018 nemzetisport.hu