Megtagadták a kétszeres olimpiai bajnok belépését Romániába, Bajcajev meccs nélkül Eb-negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2024.02.16. 10:24
Abdulrasid Szadulajev belépését megtagadták Romániában (Fotó: AFP)
A bukaresti reptéren megtagadták a kétszeres olimpiai, ötszörös világ- és ötszörös Európa-bajnok orosz Abdulrasid Szadulajev belépését Romániába, így a 97 kilogrammosok között szereplő Bajcajev Vlagyiszlav mérkőzés nélkül jutott tovább a birkózó Európa-bajnokság negyeddöntőjébe.

Az oroszok klasszisa a hivatalos Instagram-oldalán úgy fogalmazott: „Kedves barátaim! Sajnos nélkülem zajlik ez az Európa-bajnokság. Jó állapotban voltam, koncentráltam és készen álltam a feladatra, de a határon megtagadták a belépésemet Romániába – nem tetszett nekik a vízumom. Valahogy furcsa helyzet! Spanyolországból repültem a román fővárosba, és az utam során fel sem vetődött, hogy ez megtörténhet… Minden a Mindenható akarata szerint történik. Köszönöm a támogatást, levonjuk a tanulságokat és továbblépünk. Sok sikert kívánok a srácoknak, és ami a legfontosabb: ne legyen sérülés!”

Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Bajcajev Vlagyiszlav Szadulajev ellen kezdett volna a nyolcaddöntőben. Így mérkőzés nélkül jutott tovább, s az elődöntőért az örmények U23-as Európa-bajnoki bronzérmesével, Szergej Szargszjannal vagy az Eb-harmadik oroszból lett bolgár Ahmed Bataevvel  találkozik.

A magyarok és a verseny programja
Női birkózás
Csütörtök-péntek. 53 kg: Orsós Sztálvira (Csepel TC) bronzmeccses. 57 kg: Bognár Erika (BHSE) kiesett. 62 kg: nincs magyar induló. 65 kg: nincs magyar induló. 72 kg: nincs magyar induló. 
Szabadfogás
Péntek-szombat. 57 kg: nincs magyar induló. 65 kg: nincs magyar induló. 70 kg: Muszukajev Iszmail (FTC), 79 kg: nincs magyar induló. 97 kg: Bajcajev Vlagyiszlav (Csepel TC). 
Szombat-vasárnap. 61 kg: nincs magyar induló. 74 kg: Kuramagomedov Murad (Tatabánya), 86 kg: Vida Csaba (Csepel TC), 92 kg: Juhász Balázs (KTE), 125 kg: nincs magyar induló.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik