Kölcsönkenyér visszajár

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 14:06
Az idei szezont/félszezont összesen 15 játékosunk töltötte kölcsönben más együtteseknél, mi pedig most elővesszük a számunkra érdekesebbeket...

Az idei szezont/félszezont összesen 15 játékosunk töltötte kölcsönben más együtteseknél, mi pedig most elővesszük a számunkra érdekesebbeket és dióhéjban összegezzük, hogyan teljesítettek az ideiglenes "száműzetésben", illetve, hogy számolhatunk-e velük a következő szezonban.Az idei szezont/félszezont összesen 15 játékosunk töltötte kölcsönben más együtteseknél, mi pedig most elővesszük a számunkra érdekesebbeket és dióhéjban összegezzük, hogyan teljesítettek az ideiglenes "száműzetésben", illetve, hogy számolhatunk-e velük a következő szezonban.

Yannick DjalóYannick Djaló (Toulouse)

Egyáltalán nem volt alapember a francia csapatban, amellyel a 10. helyen végzett. Összesen 17-szer lépett pályára, ebből 11 meccsen kezdőként, de gólt nem lőtt, ráadásul még gólpasszt sem adott. Na jó, a Toulouse B csapatában - ahol két alkalommal szerepelt - sikerült begyötörnie egy gólt, de erre senki sem fogja felkapni a fejét. Eddig sem nagyon hittem benne, hogy lehet jövője nálunk, egy ilyen harmatgyenge teljesítmény után meg már biztos is vagyok benne. Vagy lepasszoljuk jövőre is valahova kölcsönbe, vagy pedig eladjuk. Ez a két lehetőség játszik.

David SimaoDavid Simao (Marítimo)

A Marítimónak nem ment igazán jól, hiszen csak a tizedikek lettek idén, viszont Simao a legjobbak közt volt csapatában. Alapemberként számítottak rá, csak ritkán hagyott ki mérkőzéseket és 4 gólig jutott. Az Európa-ligában is játszhatott, ahol nemigen sikerült maradandót alkotnia, viszont a tapasztalatszerzés miatt mindenképp jól járt. Van rá esély, hogy jövőre nálunk marad majd, de arra már kevés, hogy rendszeres játéklehetőséget kap.

Felipe MenezesFelipe Menezes (Sport Recife)

A brazil Serie A-ból hamar kiesett és az alacsonyabb osztályokban játszott idáig. Összesen 4 gólt lőtt idén, de egyre inkább úgy érzem, hogy vele már nem nagyon kell foglalkoznunk a jövőben. Nem vállalok nagy kockázatot azzal, ha azt mondom, hogy nem fogjuk őt már Benfica mezben látni.

Franco JaraFranco Jara (San Lorenzo)

Nagyon sajnáltam szezon elején, hogy nem jutott neki hely a csapatban, de JJ valamiért nem ragaszkodik hozzá. Idén Argentínában igencsak gyengélkedett. Alapembernek számított, de 26 meccsen mindössze 2 gólt szerzett, ezeket a mutatókat pedig nem nagyon kell magyarázni. Nem hiszem, hogy visszatér hozzánk jövőre, még akkor sem, ha Cardozo távozik.

Hugo VieiraHugo Vieira (Gil Vicente)

Megvettük őt a Gil Vicentétől, aztán azzal a lendülettel kölcsön is adtuk a Sporting Gijónnak, ahol csak 2 meccsen játszhatott. A szezon második felében visszatért a Gil Vicentéhez, ahol a csapat legjobbja és házi gólkirálya lett 8 góllal úgy, hogy csak 14 meccsen lépett pályára (a Gil Vicente egyébként épphogy elkerülte a kiesést). Egyelőre nem nagyon tudom hova tenni a srácot. Talán van benne némi potenciál, de nem hiszem, hogy jövőre komoly szerepe lesz nálunk.

Jan OblakJan Oblak (Rio Ave)

Na ő az, akit nagyon nem kéne elherdálnunk. A Rio Ave idei hatodik helyezése sikernek számít és nagy részben Oblak védéseinek köszönhető. Már a szezon elején sem értettem, hogy miért kell őt kölcsönadni és az öreg Paulo Lopest szerződtetni második számú kapusnak, de így legalább rendszeresen játszhatott és ismét csak bizonyított. Jövőre mindenképp meg kéne kezdeni a csapatba való fokozatos beépítését, mert ha ez nem történik meg, akkor előbb-utóbb elmegy a kedve, na meg ő maga is.

Nélson OliveiraNélson Oliveira (Deportivo La Coruna)

Nem úgy sikerült neki ez az év, ahogy tervezte. Nem igazán tudott kedvező helyzetet kiharcolni Riki mellett. 30 meccsen lépett pályára, de ebből mindössze két alkalommal volt kezdő. Többnyire csak 10 perc lehetőséget kapott meccsenként, de 4 gólt így is sikerült szereznie. A szezon vége felé kapcsolata is megromlott környezetével, a Depor drukkerei a portugálok ellen tüntettek, majd a csapat kiesett. Nélson visszatér és örülnék neki, ha megkapná az esélyt JJ-től, de egyre valószínűbb, hogy egy örök reménység marad csupán, akivel szemben túl nagyok voltak az elvárásaink.

NolitoNolito (Granada)

Miután a fél szezont jóformán végigpadozta, kölcsönadtuk őt a Granadának, ahol viszont ő volt a király. Odakerülése után minden meccsen kezdő volt, 3 gólt lőtt és egy gólpasszt is adott. A Granada a 15. helyen végzett, ami sikernek számít, ráadásul Nolito nevét a legjobbak közt említik a csapaton belül. Jó lenne őt viszont látni, de ő nem nagyon szeretne visszatérni, ami érthető - Gaitánnal (ha marad), Ola Johnnal és Markoviccsal kéne versenyeznie az első csapatba kerülésért.

Rodrigo MoraRodrigo Mora (River Plate)

A szezon elején úgy tűnt, hogy marad, aztán mégiscsak kölcsönadtuk Argentínába, ahol Trezeguet mellett rúghatta a bőrt. Meglehetősen jól szerepelt, alapember volt és 7 gól lőtt 30 meccsen. Nagy kérdés a jövője, de én látok arra esélyt, hogy jövőre nálunk maradjon. Jó játékosnak tartom, aki már mindenütt bizonyított, csak nálunk nem, mivel nem kapott rá esélyt. Itt lenne az ideje.

Ruben AmorimRuben Amorim (Braga)

Másfél évre volt kölcsönadva a Bragának, amit csak most tudtam meg és bár szeptemberben még hiányoltam - főleg mikor Javi Garcia eligazolt - így utólag mégis jobban járt, hogy a Bragában tolhatta. Amorim idei szezonja sokkal jobbra sikerült, mint az előző. Bár a Braga lecsúszott a BL-t jelentő harmadik helyről, de alapember volt, lőtt 4 gólt és BL-t is játszhatott ahonnan ki is zúgtak, mint a rongy. Amorim egy megfelelő játékos, szívesen látnám őt ismét nálunk, és ha Matic távozik, akkor erre jó esély is van.

További játékosok, akik szintén visszatérnek kölcsönszerződésük lejárta után, viszont a posztból kimaradtak: Diego Lopes (Rio Ave), José Luis Fernández (Godoy Cruz), Léo Kanu (Grémio Osasco), Nuno Coelho (Aris).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik