Megint egy évvel öregebbek lettünk

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.12.31. 15:12
Búcsúzunk 2012-től, várunk egy még jobb 2013-at, és közben megejtünk pár hangos gondolatot arról, hogy haladunk-e valamerre, és hogy mi az a...

Benfica címerBúcsúzunk 2012-től, várunk egy még jobb 2013-at, és közben megejtünk pár hangos gondolatot arról, hogy haladunk-e valamerre, és hogy mi az a Ligakupa.Benfica címerBúcsúzunk 2012-től, várunk egy még jobb 2013-at, és közben megejtünk pár hangos gondolatot arról, hogy haladunk-e valamerre, és hogy mi az a Ligakupa.

A blog életében egyértelmű változást hozott 2012: két új cimborával bővült az addig egy fős csapat, Toszi21 és Gomes88 is remekül akklimatizálódott, hamar be is vetette őket a szakmai stáb élesben. Az új szerzemények simán belopták magukat a szurkolók szívébe, így nyáron a blog mindhárom szerzője képviselhette Portugáliát az Európa-bajnokságon. A januári átigazolási időszakban a Lion Rampant, a Korona Mögött, és az Anzsi képviselőinek megjelenésére is számítunk, bár a magas kivásárlási ár miatt könnyen lehet, hogy kénytelenek lesznek olvasókkal fizetni a bloggereinkért.

Ma viszont az összegzés a feladat, nem az árak felverése, úgyhogy nézzünk körbe/vissza a 2012-es évre. Természetesen idén is voltak legek, a tavalyi keresőszavas tűzijáték már el lett lőve, így igyekeztem egy kicsit jobban a csapattal foglalkozni idén.

Szigorúan nem fontossági sorrendben:

Legenda születettLFV

Igazából már 63 éve, de csak idén októberben derült ki, hogy legenda is lesz belőle. Luis Filipe Vieirát újraválasztották a Benfica sóciói, így ő lesz az egyesület minden idők legtovább hivatalban lévő elnöke. Hogy ez jó, vagy nem, arról lehet sokféleképp gondolkodni, de munkatáborba még nem küldött senkit a véleményéért, amit akár pozitívumként is felfoghatunk.

A gól, amit soha nem felejtünk el

Benfica-Zenit, 93. perc, a Zenit a továbbjutásért támad a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második meccsén. Witsel labdát szerez, isteni módon kirakja Bruno Césarnak, ő rávezeti két védőre, bepöttyint Nélsonnak, aki valahogy bepasszírozza. Aki nem látta, itt éri el, aki látta itt tud szert tenni egy kis libabőrre.

Mondjuk ez csak egy mellékzörej volt, elnézést hogy előtörnek az emlékek, a díj Bruno Césarnak jár, aki akkor volt ilyen higgadt a 92. percben, amikor még azt hittük, hogy bajnokok lehetünk, mert a Porto is elkezdett botladozni. A Bragát fogadjuk hazain, az állás 1-1, de Bruno jön, lát, bevágja. Aki megnézné itt teheti, aki átélné ide klikkoljon.

Az év játékosaCardozo

Óscar Tacuara Cardozo. Vitának helye nincs, tavaly gólkirály, idén 12 meccsen 13 gólos a bajnokságban, tegnap éppen a hosszabbításban egyenlített ki a Moreirense elleni Ligakupa meccsen büntetőből. A derbin mesterhármast lőtt a Sportingnak.

Az év távozója

Könnyen elintézhetném egy menjafaszombaWitsel-lel, úgyhogy el is intézem: menj a faszomba Witsel! (ja, és fagyjanak le a heréid Oroszországban)

Az év meccse

Ha az Alvaladéban megnyersz egy városi derbit 1-0-ról fordítva 3-1-re, akkor nem nagyon tudsz ennél jobbat mondani. Akkor nincs értelme BL sikereket keresni (nem is nagyon volt idén), akkor nem érdekel a Porto (pláne, hogy kikaptunk tőlük), és a Ligakupát is leszarjuk (azt amúgy is). 2012 legjobb meccse egyértelműen ez a mostani Sporting elleni volt, aki nem hiszi, tessék újraolvasni.Benfica-Sporting

Bukta Péter-díj

Elbukni a bajnokságot 5 pont előnyből mindig szar érzés. A Portóval szemben még szarabb érzés. A portugál bajnokságban ilyenkor tényleg azt lehet mondani, hogy bajnok vagy, majdnem egy évvel ezelőtt ilyenkor, január 31-én az egyik legfaszább portugál focit közvetítő kommentátor e-mailben meg is pendítette, hogy eldőlni látszik. Hát nem.

Ezzel egy évet csúszott a 33. bajnoki címünk, a Porto meg hadd élvezze ezeket az apró sikereket is, nekünk ott a Ligakupa.

Különdíj: Buzi Meireles-trófea

Nem mindig vagyunk a BL elődöntő közelében, de ha igen, akkor biztos, hogy az a fazonírozott hajléktalan kinézetű Meireles veri be a mindent eldöntő gólt a hosszabbításban. Áprilisban a Stamford Bridge-n hősök voltak a srácok, emlékezeteset nyújtottak, és nem kérdezzük meg, hogy mi van, ha a büntetőket máshogy fújkálják a sporik (mondjuk a Luzban Terrynél megadja, Londonban meg Javiét elnézi), vagy Nélson Oliveira nem remeg meg a hosszabbításban. Szép emlék, bőven unokáknak mesélős sztori, de azért Meirelest szeretném egyszer kikötözve a Barcelona öltözőjében látni.Meireles

És hol vannak a gólok, sporttársak? Megmondom őszintén, idén nem rúgtunk fura gólokat, bár kapni kaptunk a Zenit ellen egy nagyon tutit, úgyhogy várnám a jelöléseket kommentben. Legszebb, legviccesebb, legholvoltakapusabb, meg minden jöhet. Addig is boldog új évet kívánok a blog minden szerkesztője nevében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik