Európa csúcsán a Benfica!

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.05.20. 13:05
Tegnap este 299 999 999 ember láthatta Bakonyszentlászlótól Fokvárosig, hogy Robben még mindig nem tud tizenegyest rúgni, és hogy Drogba még...

Tegnap este 299 999 999 ember láthatta Bakonyszentlászlótól Fokvárosig, hogy Robben még mindig nem tud tizenegyest rúgni, és hogy Drogba még mindig a világ legjobb centere. A Chelsea megnyerte a Bajnokok-Ligáját és biztos vagyok benne, hogy ennél szerencsésebb brigádot még nem hordott hátán a föld, miközben a világ bizonyítottan legcsúnyább játékosokból álló csapata szorgalmasan sírdogált a gyepbe süllyedve. Igen ám, de egyvalaki egészen mást látott...

Fontos leszögeznem: Ennek a posztnak elég nagy része valamennyi valóságalapot nélkülöz, ennek biztos tudatában olvassátok. Semmi szükség arra, hogy édesanyámat végzetes csuklórohamba kergessék Chelsea, Bayern, urambocsá Barcelona (nem is tudom vannak-e ilyenek Magyarországon..., ja, hogy majdnem csak ilyen van, bocsi) szurkolók, akik ma sem nyalták meg a humor-gömböt, csakhogy kedvenc valóságshow szereplőmtől is idézhessek.

a cigi amúgy káros, Oli!

Na szóval az egész úgy kezdődött, hogy Benfica-Chelsea párharcot hozott össze az a félhülye Paul Breitner. Vártuk is nagyon, mivel Jorge Jesus már akkor őket akarta, mikor már mindenki kiejtette őket a Napoli ellenében, aztán mégsem úgy lett. Első meccs, helyszín a Luz, a meccset végigtámadva behúztuk, igaz, csak 1-0-ra. Ez a Tagliavento tuti Isten csapása, ezt a Milan-osok is megerősíthetik, de legalább a partjelző meglebegtette a zászlót, így megkaptuk a büntetőt, amit Cardozo szépen a kapu közepébe helyezett, Ivanisevictől tanult finomsággal. Persze meg nem erősített hírek szerint Abramovics a meccs előtt a bírói öltözőben járt és közölte Paolo-val, "úgy fújkálj öcsém, tudom hol lakik a mama...". Ő mindent megtett, csak ezek szerint az az átkozott segédje maradt ki a buliból. Azóta a mamáról nincs hír.



Persze hátra volt még a londoni visszavágó, kíváncsian vártam, hogy Di Matteo szótárában szerepel-e a támadni szó. Aztán meg kellett állapítanom, hogy pont annyira, mint Johnny English szótárában a hiba, mint olyan. Azért egy kontrából elszaladtak és Javi Garcia leütközte Ashley Colet, ami azonnal büntetőt ért. Abramovics vajon volt viziten a bírói öltözőben itt is? Így egálra állt a párharc és kezdtem kicsit izgulni, mert ha mást nem is, futni azt mocskosul tudnak ezek a más feleségét előszeretettel homorító fiúk. Ráadásul Maxi idiotizmusa is az egekbe szökött és kiállíttatta magát az első félidő végén.

A Chelsea hiába jött, gólt mi szereztünk, így nekik már kettő kellett volna. Meirelesnek ugyan lecsúszott egyszer és ez megzavarta Arturt, de ez már édeskevés volt összességében, jöhetett az elődöntő a Barca ellen!

Vajon John már őt is "leszúrta"? Mármint a csajt...

A Barcelona elleni első felvonás előtt tudtuk, nincs veszítenivalónk, ez pedig annyira megnyugtatta a csapatot, hogy meg sem állt 3-ig hazai pályán. Rodrigo duplázott, majd a végén Nolito egy félpályás szólógólt követően intett ki Pepnek, éreztetvén, mekkora egy barom volt tavaly nyáron. Nem csak számunkra volt felejthetetlen ez az este, hiszen a kis Leo példaképe ellen futballozhatott, meccs utáni nyilatkozatában nem is érdekelte az eredmény, úgy pózolt az Aimartól kapott mezében mint egy pelyhes pöcsű pattanásos kisiskolás. vihetem a cipődet, mester?A visszavágón a katalán kirakatnak semmi sem sikerült, a vége 0-0, hosszú idő után végre európai kupadöntőt játszhat a Benfica, abszolút megérdemelten.

Az ellenfél ugye a hazai pálya előnyét élvezni vágyó Bayern München lett, miután a Bernabeu 11-es pontjánál lévő göröngyökhöz jobban tudtak alkalmazkodni, mint CéRoni és társai. Ramos lövése állítólag felső-Tatán ért földet a Fincsi-Büfé előtt. Jobban örültem volna a Realnak, mert Mourinho és Jesus két hasonló karakter akik bármikor bárkit elhajtanak a picsába, ha bal lábbal kelnek fel. Ahhoz persze kétség sem fér, hogy Jorge nincs José-i magasságokban, de nincs ezzel gond, ilyen edzőlegendák nincsenek minden sarkon, abszolút kiemelkedik minden téren a mai felhozatalban. Csak megnéztem volna, egy meccsen mesterünk képes-e felnőni a feladathoz.

Ehelyett jött a Bayern, egy abszolút középkategóriás edzővel, ráadásul mint azt fentebb említettem, hazai pályán játszva. Nem voltak túl fényesek a kilátások ránk nézve. Nem is finomkodtak a bajorok, jöttek becsülettel, nem sok momentumunk volt az első félidőben. Az látszódott, hogy a sebhelyes arcú és a púpos csak akkor passzol egymásnak, ha nincs más opció, nagyon mély sebeket ejthetett az a szabadrúgás, amit végül Kroos végzett el. Gomez szerencsére amikor helyzetbe került, elbénázta, így 0-0-val vonultunk pihenőre.

Nem sokat változott a játék képe a folytatásban sem, a friccek támadgattak, mi próbáltunk túlélni. A 83. percben azt hittem, baj van, de végül Müller fejesnek nem nevezhető suta mozdulatát Artur-Király mellre vette, majd mielőtt Olic odaért volna, halál nyugodtan kipasszolta Capdevilanak a bal oldalra. Az utolsó pár percre még a száműzött Gaitan is becserélésre került, aztán a 88. percben olyasmi történt, amitől egész Németország tartott. Egy kontra a semmiből, jobb oldali szöglet, Nico beadását pedig Óscar Cardozo a rövid felsőbe fejelte. A hátralevő pár percet simán kibekkeltük és megnyertük a Bajnokok-Ligája 2011-12-es kiírását, amolyan Chelsea-sen! Megérdemelten? Mindenki döntse el maga.

Visszatérve a realitásokhoz. A Benfica-t búcsúztatta a későbbi győztes Chelsea a negyeddöntőben. Úgy látszik, 6 évente rajtunk keresztül vezet az út a BL-serleghez, 2006-ban a Barcelona lett győztes úgy, hogy a 8 között megálljt parancsolt nekünk. A Chelsea-t sokszorosan kárpótolta az idei szezon a korábbi csalódásokért, Övrebőért, és Hajdú B. Istvánnak tökéletesen igaza volt abban, hogy a Napoli, a Benfica és a Barcelona is berúghatta volna a helyzeteit, mert voltak bőven. Egyik csapat sem tette meg, ennek így kellett alakulnia, mert nincsenek véletlenek. Nincs más hátra, gratulálok nekik!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik