Ne ébreszd fel az alvó oroszlánt!

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.04.08. 12:04
Na igen. Az aktuális Sportingra talán nem is találhattam volna találóbb hasonlatot, mint az alvó oroszlán. Veszélyesnek tűnnek és tulajdonképpen...

Na igen. Az aktuális Sportingra talán nem is találhattam volna találóbb hasonlatot, mint az alvó oroszlán. Veszélyesnek tűnnek és tulajdonképpen azok is, de ha vetünk egy pillantást a tabellára, az valami mást tükröz.Na igen. Az aktuális Sportingra talán nem is találhattam volna találóbb hasonlatot, mint az alvó oroszlán. Veszélyesnek tűnnek és tulajdonképpen azok is, de ha vetünk egy pillantást a tabellára, az valami mást tükröz.

Az az igazság azonban, hogy ennek a zöld-fehér oroszlánnak idén több arca is van, nem csak az alvó jelző illik rá és nagyon nem mindegy, hogy ezek közül melyiket mutatja majd hétfőn. Kerüljön tehát bemutatásra kiskoromnak majdnem kedvenc állata, a természetfilmek sztárja, a megalkuvást nem tűrő fenevad és alteregói!

1. A túlhájpolt oroszlán

Az állatok királya! Nagy tisztelet övezi és hatalma megkérdőjelezhetetlen. A tisztelet, amely a falkában megadatik neki az iránta való félelemből is eredeztethető, holott csupán ugyanolyan állat, mint fajtársai. Annak, hogy felnéznek rá, nyilván nem csak a nagy bunda az oka. Rászolgált erre még valamikor, de ugyanakkor a dicsőség meg a pompa hamar tovaszállhat, ha egy párbajban alulmarad. Onnantól ismét ugyanolyan lesz, mint a többi.

A Sporting nagy ambíciókkal várta az idei szezonkezdést, hisz a csapat kerete jelentősen megerősödött átalakult. Költekeztek rendesen, érkezett hozzájuk pár jól csengő név és bizony azt hittük, komolyan kell velük számolni, a rajtnál azonban beragadtak és több meglepő hazai vereséget is összeszedtek. Jelenleg a Maritimóval küzdenek a negyedik helyért.

2. A megsebzett oroszlán

Jajj annak, aki egy ilyennel találja magát szembe, mert ez a fajta dög aztán nem mérlegel. Az életéért küzd és bizony ilyenkor kettőzött erővel veti rá magát a gyanútlan áldozatára/megtámadójára. A kímélet szó teljességgel ismeretlenül cseng a számára, megnyugodni pedig nem igazán tud fájdalmas sebeitől. Az idő viszont ezt is megoldja, mint általában mindent.

Augusztusi hullámvölgyük után feltámadt a városi rivális és tíz egymást követő (köztük Európa Liga) meccsükön sikerült győzniük. Említésre méltó a Lazio elleni 2-1, na meg persze a Gil Vicente megszórása (6-1) is. Hétfőn semmiképp sem ezzel a Sportinggal szeretnénk összecsapni.

3. A jóllakott oroszlán

Jól belakmározott a dög és ilyenkor tesz a világra magasról. A diadalittasság is megülte egy picit a gyomrát, nem csoda tehát, hogy úgy gondolja, itt a szieszta ideje. Teljes mértékben megközelíthető, akár sakkozhatnánk is a hasán, akkor sem erőltetne meg egy közepes nyávogást sem.

Nagyszerű sorozata után a Sporting visszavett a tempóból és újabb hullámvölgybe került. December közepétől pl. kilenc egymást követő meccsükből csak egyet nyertek meg. Képesek voltak döntetlent játszani hazai pályán még az olyan csapatokkal is, mint a Moreirense, akik nem épp a világverő egyesületek között vannak számon tartva.

4. A lesből támadó oroszlán

Talán ilyenkor a legveszélyesebb, ugyanis a legváratlanabb pillanatban képes támadni. Meg tudja lepni, és ily módon leteperni akár a nálánál kétszer nagyobb állatokat is.

Nos, februártól kezdett magához térni ismét a Sporting, de a tabellán már jelentős hátrányt halmozott össze az éllovasokkal szemben. Valószínűleg az ilyen statisztikára alapoztak a fogadóirodák, meg persze mindenki más is a Manchester City elleni párharcuk előtt. A City előtte már amúgy is kiejtette a Portót, méghozzá elég könnyen, így hát mindenki úgy gondolta, a Sporting nekik sétagalopp lesz. Nem így lett. Mindenkit megleptek a zöld-fehérek, amikor kiejtették a pénzeikkel könnyüket törülgető sztárokat.

Az idei Sporting tehát eléggé a kiszámíthatatlan kategória felé sodródik, ám az ilyen rangadókra, mint a hétfői, biztosak lehetünk, hogy valamelyik veszélyesebb arcát fogja mutatni.

A Sporting drukkerei például valahogy így képzelik el az oroszlánjukat...

...ami persze a tényeken nem sokat változtat.

A holnapi nap folyamán jelentkezünk még egy komolyabb hangvételű beharanggal, a meccs pedig hétfőn 21:15-től lesz látható a DigiSport Plus-on.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik