Legyen igaz Jesus jövendölése!

Vágólapra másolva!
2012.03.16. 13:03
Itt Nemanja Matics, ott David Luiz és Ramires. Két meccs, ahol nincs barátság, nem számítanak az előzmények, és ahol nem minket várnak esélyesnek....

David Luiz Ramires vs. MaticItt Nemanja Matics, ott David Luiz és Ramires. Két meccs, ahol nincs barátság, nem számítanak az előzmények, és ahol nem minket várnak esélyesnek. Tévednek, vagy menetelésünk a végéhez ért?David Luiz Ramires vs. MaticItt Nemanja Matics, ott David Luiz és Ramires. Két meccs, ahol nincs barátság, nem számítanak az előzmények, és ahol nem minket várnak esélyesnek. Tévednek, vagy menetelésünk a végéhez ért?

Én nem tudom, hogy akartam-e a Chelseat kapni, bár az biztos, hogy nem hiszek a konspirációs elméletekben, miszerint most az angol sportdiplomáciának szüksége lesz benyomni őket amíg lehet, hogy ne maradjon angol nélkül az európai klubfutball, de nem hiszek abban sem, hogy a Chelsea tényleg mélyponton van.

Jorge Jesus egyébként is a londoni kékeket(nem, nem a QPR-t) jelölte meg ideális ellenfeléül, így ha a legnagyobb ökörségnek tűnő taktikai húzásait is el szoktuk nézni neki, akkor most is hagyjuk rá: biztos tudja mit miért mond, messze van még a peléi mélységektől. A Chelsea idei ötlettelen játékából biztosan könnyebb lesz felkészülni, mint bármelyik másik csapatéból, de a továbbjutásuk olyan lökést adhat nekik, hogy visszajönnek a szezonba.

Ne tekintsünk még túlságosan előre, de jegyezzük meg, hogy esetleges továbbjutásunk esetén is még egy Milan-Barca továbbjutója vár ránk az elődöntőben:Bajnokok Ligája sorsolásTermészetesen én is tudom, hogy abszolút csalás, hogy a Real kapta az APOEL-t, de az UEFA-nak szüksége van idén a két spanyolra a döntőben, így természetes volt, hogy az egyiknek odavetik az aranyhalnak számító ciprusiakat. Persze ugyanilyen elmélet gyártható lett volna még Marseille-(Platini védi a franciákat), Bayern-(a döntő házigazdáját támogatni kell), Chelsea-(egyetlen angolként meg kell menteniük az idei angol szereplést), Milan-(Berlusconi továbbra sem csattogós lepkét tologat szeretett csapata érdekében), és Barcelona-változatban is(az UNICEF-től az UEFA-ig mindenki őket nyomja). Sajnos mint látjuk, mi sehogy sem kaphattuk volna az APOEL-t...

Visszatérve a mi párharcunkra: hátrány, hogy hazai pályán kell kezdenünk(egy esetleges továbbjutás esetén szintén), ám előny, hogy amíg nálunk szisztematikus munka folyik, és minden bizonnyal visszataláltunk a helyes útra, addig a Chelsea egy felívelgetős bunkerezéssel ejtette ki a Napolit, a valódi erejüket pedig jelenleg senki sem ismerheti.

Mi idén már elintéztünk egy angol csapatot, ami jelenleg 18 ponttal megelőzi az angol bajnokságban a Chelseat. Támpontnak jó lehet, még ha a valós erőviszonyokról vajmi keveset is mutat. A Chelsea ugyanis egy idegenbeli 3-1-es vereség után hazai pályán verte meg a közvélemény által kb. Benfica-szintűre saccolt Napolit. Igaz, az olaszok rém gyengék fejjel, a földön pedig valamilyen rejtélyes oknál fogva nem múlták felül az angolokat a visszavágón. Mi mindkét hibát kiküszöbölhetjük, és kiejthetjük a Chelseat, ha Jorge Jesus kellően körültekintően méri fel a terepet.Jorge Jesus

Már miért ne lennék körültekintő?!

Nehéz bármit is leírni egy ilyen kiélezett párharc előtt, hiszen minden bizonnyal egyik fél sem fogja feltörölni a másikkal a padlót, úgyhogy inkább hívjuk elő a múltat: legutóbb a 2005-2006-os szezonban jártunk a Bajnokok Ligájának ezen fázisában, amikor kiejtettük a csoportkörben a Manchestert(pipa), majd a Liverpool Anfielden való eliminálása(Miccoli csodás ollójával, amit sosem felejtek el) után a későbbi győztes Barca akadt az utunkba.

Most lehet, hogy a történelem egy Zenit elleni epizódot közbeiktatva ismétli önmagát. Azóta ez a legjobban összerakott Benfica, amit én láttam(talán még jobb is, mint a pár zsenit felvonultató, ám sok ponton gyenge akkori csapat: ha megnézzük a barcelonai meccsünk kezdőjét, 4-5 játékosról különösebb vita nélkül kimondhatjuk, hogy nem volt igazán Benfica-szint), taktikailag Jorge Jesusban nyugodtan megbízhatunk(akkor épp a Koeman érát éltük, amit nehezen viselt az ember gyomra), a klub pedig most már úgy tűnik, hogy folyamatosan tud eredményeket produkálni, hiszen financiálisan is rendben vannak a dolgok.

Abszolút 50-50%-ot adok a két csapatnak, még akkor is, ha számomra csalódás lenne, ha a Chelsea jutna tovább. Nagy lehetőséget kaptunk az élettől, hiszen egy olyan csapat ellen juthatunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, akik ellen van esélyünk, ha tényleg olyan erősek vagyunk, mint amilyennek hisszük magunkat.

Fény derülhet végre az igazi erőnkre, bár ne féljünk bevallani: nemzetközi tapasztalatban még nem tartunk azon a szinten, mint a Chelsea, és ez hazalmas hátrány.

Vajon meg lehet verni egy angol topcsapatot attraktív, okos játékkal? A Bilbaonak, és a Sportingnak sikerült, így rajtunk a sor!

Az első meccset március 27-én a Luzban rendezik, visszavágni április 4-én nyílik alkalma majd a feleknek. Természetesen akkor majd kielégítőbb előzetesek is napvilágot látnak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik