Akadémiai értekezés

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.02.25. 10:02
  Legalábbis megpróbálom, hogy valami hasonló legyen. Tudom, szörnyű gyenge szóvicc, az Académica Coimbra csapatát talán nem is kellene ennyire...

Academica-BenficaAcademica-Benfica

Legalábbis megpróbálom, hogy valami hasonló legyen. Tudom, szörnyű gyenge szóvicc, az Académica Coimbra csapatát talán nem is kellene ennyire felminősíteni. Beharangozó egy kötelező győzelem elé.

Kezdjük ott, hogy ellenfelünk nem a legfélelmetesebb fajtából való. Ez persze nem baj, hiszen mi az idei szezon eddigi legnagyobb hullámvölgyéből épp most akarunk egy hullámheggyel kilábalni. Érdekes játék a futball, két vereség után máris félve gépelem ezeket a sorokat, még véletlenül sem elhitetve bárkivel is, hogy ez egy sima meccs lesz.

Pedig annak kéne lennie: mi vezetjük a tabellát, az ellenfelünk pedig pontosan négy hónapja nem nyert hazai pályán-a döntetleneket, és a fontos pontokat persze gyűjtögette, például a Sporting ellen is. Idegenben is csak egyszer nyertek ez idő alatt, így a maga nemében már a mostani helyezésük is egy kész csoda. Mi bajnokok akarunk lenni, ők a kiesés elől menekülnek. Mi Portugália legnagyobb csapata vagyunk, ők pedig egy portugál egyetemi csapat-mintha itthon egy PEAC-Fradit rendeznének.

Mégis van valami, ami miatt szimpatikus nekünk ez a kis csapat: az állandóság. Ők állandóan ott vannak a mezőnyben, ha kell kis költségvetésből, ha kell Gyánó Szabolccsal a keretükben(2006-2008), és ha kell, akkor hatalmas kupameneteléseket produkálva. Gyánóról egyébként elmondható, hogy életének minden bizonnyal legszebb időszakát töltötte az egyetemvárosban(nem, nem Pécsett!), hiszen egy fejlett futballkultúrában 26 meccsen öt gólt termelhetett.Academica-Benfica

Witsel haja azért továbbra is megszokhatatlan...

Ezen kívül mindössze annyi kaparható össze az ellenfélről, hogy az egész csatársoruk nem lőtt annyi gólt idén, mint Cardozo egymaga, illetve itt ismerte meg a futball alapjait Sergio Conceicao, és innen indult jobb sorsra érdemes pályájára Zé Castro. Az egyszeres kupagyőztes, idei kupadöntős legnagyobb gólzsákja Éder, aki idén már ötnél jár, így rá érdemes lesz odafigyelni. Nem nekünk, a védőknek...

Ha az ellenfélről nincs is sok hír, vagy érdekesség, mi azért szolgálhatunk néhánnyal. Egyfelől lehet, hogy nem mindenki ismeri még a szóbeszédet, miszerint Gaitánért versenybe szállt a Manchester City is. Ez jó hír, mert sokat fogunk kapni érte, de rossz, mert egyre valószínűbb, hogy az Európai Szuperkupa döntőben jövőre már nem a Benfica mezét fogja viselni. Van egy másik játékos is, aki szintén nem a Benfica mezét fogja viselni hamarosan, mégpedig Nélson Oliveira.

A tinibálvány egyelőre nem igazol Angliába, de még csak a kontinensen sem vált klubot, csak éppen meghívót kapott a lengyelek ellen készülő portugál felnőtt keretbe. Ez még a EURO2012-es keret szempontjából nem jelent semmit, ám ha így folytatja, egyre magabiztosabban járhatja be a sokak által ráaggatott Nuno Gomes-i pályát. Azt hiszem ennek sok benfiquista örülne, hiszen egyre gyakrabban játszogat már tétmeccseken is, tehetségében pedig a fővárosban csak a sportingosok kételkedhetnek.

Sajnos előzetes keretekhez nem sikerült hozzájutnom, így nagyon kezdőcsapatokat sem szeretnék jósolgatni, az azonban nagyon meglepne, ha egy héttel a Porto elleni szuperklasszikus előtt bármire is tartalékolna Jorge Jesus. Luisao eltiltott, Javi Garcia játéka kérdéses, így a belső középpályán kívül mindenhol a megszokott variációk várhatóak.

Aztán hogy Jorge Jesus milyen konzekvenciákat vont le az utóbbi két vesztes meccsből, az már más kérdés...

Kezdés 21:15-kor, de érdemes előbb odaülni a géphez, ugyanis ma este streamelnünk kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik