Az évszázad futballprostija

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.05.19. 10:05
A fickó, aki megdöntötte Klinsmann rekordját, a fickó, aki megnyerte a Portonak az El-t. A fickó, akinek gerincét máig keresik. Radamel "Labdafogóhálószaggató"...

Ezkijez?!A fickó, aki megdöntötte Klinsmann rekordját, a fickó, aki megnyerte a Portonak az El-t. A fickó, akinek gerincét máig keresik. Radamel "Labdafogóhálószaggató" Falcao.Ezkijez?!A fickó, aki megdöntötte Klinsmann rekordját, a fickó, aki megnyerte a Portonak az El-t. A fickó, akinek gerincét máig keresik. Radamel "Labdafogóhálószaggató" Falcao.

Városi legendák mindig is léteztek. Ez így van rendjén, az emberek mindent tudni akarnak, és mindenre van egy jó konspirációs elméletük. Mégis néha bicskanyitogató tud lenni egy-egy ilyen városi legenda. Talán itthon kevesen tudják, de Radamel Falcaot, a Porto új üdvöskéjét is körülveszi egy ilyen, ám most mindenre fény derül!

2009 június vége. Radamel Falcao klubváltásra készül, kinőtte Dél-Amerikát. A futballistaimportőrök persze hemzsegnek körülötte, ám a legtöbb vevő a borsos ár hallatán gyorsan letesz a kolumbiairól. Mégis ott áll a sorban hűségesen az argentin piacról egyébként is okosan szemezgető SL Benfica, majd megteszi ajánlatát.

Kéz kezet talál, még Falcao is beleköphet a tenyerébe, és tuningolhatja magát a következő szezonra. Európába, a Benficába jön, és együtt játszhat Pablo Aimarral! A helyzetet még az sem nehezítette meg, hogy Falcao csak 50%-ban a River Plate tulajdona, 50%-ban pedig egy külsős cégé. Az adott szó ugyebár kötelez, hátra is dőlhetünk...

Vagy mégsem? Megjelenik az FC Porto, némileg kevesebb pénzzel az erszényben, ám a méltán világhírű Mario Bolattit felajánlva az üzlet részeként. Hahota helyett újabb pacsik, az üzlet másodszor is megköttetik, immár Portugália két legnagyobb klubjával.

A River Plate távozik a színről, bár még nehezményezik, hogy a Benficával köttetett megállapodás értelmében kicsivel kevesebb jut, mint a portóinál, de a korrektség az korrektség, ha esik, ha fúj.

Nagy Radamel Falcao nem így gondolja, 180 fokos fordulat, a drogfutár fejét megsüti a nap, vagy maga is benevez valami jóféle pszichostimulánsra, és máris megjelenik a jól ismert Dagobert bácsi földi mása egy kis kéréssel: kicsit magasabb bér kellene csórikámnak...

A történet innen ismert, a Porto szerint a külsős céggel nem tudtunk megegyezni, a River Plate a pénzét számolja, Falcao pedig csalánozókat megszégyenítő gerinctelenséggel megérkezik Portóba, hogy aztán élete végéig kongó ház előtt kelljen játszania.

Mi pedig amellett, hogy nem nyitottuk ki jobban a pénztárcánkat tanulságot is kaptunk a történethez: a Benficához fel kell nőni emberileg is.

Ps.: no offense!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik