Artur király megérkezett

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.05.21. 19:05
A szitkoknak vége, a jelen embere megérkezett, és alá is írt 4 évre. Viszlát, Roberto! Az Európa-liga idei meglepetés csapatától igazoltunk....

ArturA szitkoknak vége, a jelen embere megérkezett, és alá is írt 4 évre. Viszlát, Roberto!ArturA szitkoknak vége, a jelen embere megérkezett, és alá is írt 4 évre. Viszlát, Roberto!

Az Európa-liga idei meglepetés csapatától igazoltunk. Ez lehet rossz, vagy lehet jó, az viszont biztos, hogy ezt a fickót nagyon akartuk, mi szurkolók is.

Gyakran persze ezek a játékosok csúnyán megégnek. Volt egy jó szezonjuk, bevédte magát egy klub történelmébe, majd magasabb szintre lép. Egy ország szeretett klubjában kell megállnia a helyét.

Félthetjük őt, ám én biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni. Higgadtsága, és reflexei olyan kapussá teszik, ami miatt méltán fogjuk évek múlva is a nevét emlegetni. Magas, magabiztos, jóképű-minden nő álma lenne egy ilyen férfi, de ő több ennél: ő a legalkalmasabb kapusok egyike a jelen helyzetben.

Artur Guilherme Moraes Gusmao 1981 január 25.-én látta meg a napvilágot a brazíliai Lemében.

Sok párhuzamos elemet vélhetünk felfedezni karrierjében honfitársaival, nevelőegyesületéből, a Cruzeiróból először a Coritibába vezetett az útja kölcsönbe, majd az öreg kontinensre, ahol 2008-ban a Sienáhaz igazolt, és akik egyből le is passzolták őt a Cesenához.

Első európai félévét itt védte le, ám később a Romához vezetett az útja, ahol remekül bevált, és magasságát a szertárban való teregetésre remekül kamatoztathatta is, ugyanis 2008 és 2010 közt mindössze 12-szer kapott alkalmat bizonyítani remek képességeit.

Egyik vallási központból a másikba startolt így át 2010 nyarán, és a Romának hátat fordítva Bragában találta meg új otthonát, ahol egy padozós fél év után szinte tündérmesébe illő sztorit fabrikált össze. Csapatát az Európa-liga döntőig vezette, miközben Portugália egyik legbiztosabb kezű hálóőrévé vált, és felkeltette a Benfica érdeklődését is, amire természetesen nem tudott ellent mondani.

A klub hivatalos honlapja ma boldogan kürtölhette világgá a hírt:

Artur 4 éve kötelezte el magát hozzánk

Reméljük nem szálkásra ülni jött a fenekét, és joggal szólíthatjuk majd Artur királynak a következő négy évben.

Már csak egy dolog maradt hátra: Roberto lábára útilaput kötni kedvenc számunk kántálása közben:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik