„Szégyen!” Madridi madridit szidott; Casillas rakta helyre CR-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 10:27
Ha csak az összesített eredményeket ismernénk, azt is mondhatnánk, semmi különleges nem történt kedd este, hiszen a Real Madrid, valamint a Porto is túljutott ellenfelén, és már a negyeddöntőre készülhet a Bajnokok Ligájában. Ennél azonban jóval bonyolultabb a történet, a madridiak néha érthetetlen hibákkal és feszültséggel, a portugálok pedig elképesztő bombagólokkal és váratlan kiütéssel bolondították a futballkedvelő közönséget. Jöjjenek a BL-legek!

A NAP REKORDJA – A portugál a kedd esti duplájával az élre tört, és Raúlt, valamint Lionel Messit megelőzve már egyedül vezeti az UEFA égisze alatt zajló klubtornák góllövő-öröklistáját.A NAP REKORDJA – A portugál a kedd esti duplájával az élre tört, és Raúlt, valamint Lionel Messit megelőzve már egyedül vezeti az UEFA égisze alatt zajló klubtornák góllövő-öröklistáját.

CR már Messi és Raúl előtt az UEFA-nál (Fotó: uefa.com)
CR már Messi és Raúl előtt az UEFA-nál (Fotó: uefa.com)

A NAP LEGHASZNOSABB FEJE – Cristiano Ronaldo kétszer is bevette a Schalke kapuját kedd este, ráadásul mindkét alkalommal a fejét használva. Ezzel a duplával a 2014–2015-ös idényben már kilenc fejes gólnál jár a portugál klasszis – a spanyol csapatokat tekintve ezzel egyeduralkodó.



A LEGSZOMORÚBB TOVÁBBJUTÁS –
Bár a Real Madrid nagy nehezen csak „továbbizzadta” magát a negyeddöntőbe, a blancóknak semmi okuk az örömre: a Bayern Münchentől 2000-ben elszenvedett 4–2-es vereség óta először kapott négy gólt a BL-ben otthon a királyi gárda. Nem is örültek a blancók, Cristiano Ronaldo például csapattársának, Karim Benzemának adta ki dühét: „Ez szégyen…”.

A LEGJOBBAK – Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is 41 gólnál jár a 2014–2015-ös idényben – a „negyvenes klubba” a portugál és argentin klasszison kívül egyetlen játékos sem váltott belépőt az öt európai topligából.

A madridi drukkerek a Schalke elleni meccs alatt
A madridi drukkerek a Schalke elleni meccs alatt

A LEGFIATALABB, MAJDNEM… – A nap cseréje-díjra is jó esélyekkel nevező Leroy Sané kényszerűségből állt be a megsérülő Eric Maxim Choupo-Moting helyére, majd egy csodás bombával meglepte a teljes Real-védelmet Iker Casillasszal az élen. A német U-válogatott játékos a gólja pillanatában 19 éves, egy hónapos és 27 napos volt, ezzel azonban csak a második helyre ért oda, a gelsenkircheniek legfiatalabb BL-gólszerzője továbbra is Julian Draxler, aki majd’ egy hónappal fiatalabban örülhetett első találatának a legrangosabb európai kupában. Azért Sanénak így sem kell szomorkodnia, egy rekordot csak megdöntött: ő lett a legfiatalabb játékos, aki a BL-ben bevette a Real kapuját.

A NAP LEGSZEBB GÓLPASSZA – Carlo Ancelotti betartotta ígéretét, valóban adott harminc percet a sérülése után visszatérő Luka Modricnak, ezzel azonban kivételesen a Schalkénak kedvezett. A horvát ugyanis pályára küldése után nem sokkal egyik elrontott szerelésével Klaas-Jan Huntelaart ugratta ki, aki a hibát könyörtelenül kihasználva a léc alá bombázott.



A NAP LEGROSSZABB VÉDŐJE – A Real Madrid olasz trénere húzott egy merészet, és az utóbbi időben rengeteget kritizált Álvaro Arbeloát tette be a védelem jobb oldalára. A spanyol pedig amikor megkapja a lehetőséget, bizonyít. Most épp azt, hogy nem véletlenül kritizálják...


A madridiak jobb bekkje rendre elfeledkezett szerepéről, és néha a középpályán, néha pedig támadóposzton tűnt fel, a hibáit pedig a gelsenkircheniek köszönték szépen, ki is használták. A védő „ámokfutása” még Cristiano Ronaldónak és Karim Benzemának is feltűnt, le is hordták a spanyolt.

A NAP LEGÉRDEKESEBB „MATEKFELADATA” – „A Real Madridnak kell egy jó kapus, David de Gea pedig trófeákat akar nyerni. Ezen nem kell sokat gondolkodni…” – írta ki Twitterre Jamie Carragher, ezzel vélhetően felhúzva néhány madridi drukkert.

A NAP SAJÁT GÓLCSÚCSA – A Porto 20 gólnál tart ebben a BL-szezonban, amivel beállította saját csúcsát. Legutóbb a 2003–2004-es szezonban szerzett ennyit a portugál együttes, Mourinho irányításával.

A NAP LEGIJESZTŐBB JELENETE – Danilo és Fabiano szaladt össze a Porto–Basel meccsen, a szóban a Real Madridnak már eladott bekket pedig nyakmerevítővel és oxigénmaszkkal tették be ezt követően a mentőbe. Utóbb kiderült, nem szenvedett súlyosabb sérülést a brazil, de a jelenet így is hátborzongató.

A LEGNAGYOBB GYŐZELEM – A Porto története során még sosem nyert négy góllal a BL kieséses szakaszában, az eddigi legnagyobb sikere a 2004-es fináléban az AS Monaco elleni 3–0 volt.




A NAP LEGIDEGESEBB SZURKOLÓI – A Real Madrid dühös drukkerei nem sokat vártak a lefújás után, a gyors füttykoncert után azonnal elindultak hazafelé. Pedig a botladozó hazaiak csapatkapitánya mindent megtett, Iker Casillas – szó szerint – kirángatta a pálya szélére csapattársait, hogy megköszönjék a drukkereknek a „buzdítást”.

A Schalke drukkereknek nem volt sietős (Fotó: Twitter)
A Schalke drukkereknek nem volt sietős (Fotó: Twitter)

A NAP LEGSZIMPATIKUSABB SZURKOLÓI – A másik oldalon más volt a helyzet, miután a stadion madridi része felszívódott, a gelsenkircheniek énekelve, tapsolva éltették kedvenceiket hosszú percekkel a hármas sípszó után.

„A párharcot elveszítették, de a szívünket elnyerték” (Fotó: Troll Football)
„A párharcot elveszítették, de a szívünket elnyerték” (Fotó: Troll Football)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik