„Nem voltam ügyes, csak dühös…” – 10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről!

Vágólapra másolva!
2015.09.15. 18:39
A francia bajnok Paris Saint-Germain kedden a svéd bajnok Malmőt fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, tehát Zlatan Ibrahimovic első (hazai) profi csapata ellen léphet pályára. És hogy ez miért ennyire különleges? Van 10 idézetünk válaszként…

Köztudott, hogy a világ egyik legimádottabb futballistája, Zlatan Ibrahimovic nehéz körülmények között nőtt fel Svédországban, és nem sok kellett ahhoz, hogy börtönbe kerüljön vagy futballkarrierjét feladva inkább a dokknál dolgozzon.Zlatan Ibrahimovic nehéz körülmények között nőtt fel Svédországban, és nem sok kellett ahhoz, hogy börtönbe kerüljön vagy futballkarrierjét feladva inkább a dokknál dolgozzon.

A goal.com most összeszedett néhány idézetet, amelyeket Zlatan mondott Zlatanról az önéletrajzában a malmői múltról. Íme, a legjobbak.

1. „Nem voltam sem tehetséges, sem ügyes. Csak egy srác voltam, aki a téren focizott. Egyetlen extrát tudtam felmutatni, mindenkinél dühösebb voltam.”

2. „Gyakran kérdezik, mi lett volna belőlem, ha nem állok profi futballistának. A válasz többnyire ugyanaz, vélhetően bűnöző lettem volna. Bicikliket, kabátokat loptam, és – hogy őszinte legyek – élveztem az egészet.”

10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)
10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)

3. „A legjobb akartam lenni, mellette pedig az volt az álmom, hogy provokáljam az embereket. Fogalmam sem volt, hogy ilyen messzire jutok. Ne szépítsük, egy őrült voltam, de legalább érdekes volt a személyiségem.”

4. „Ha esett az eső, ha lement a nap, ha fújt a szél, ha esett a hó, mi játszottunk. Rengeteg piszkos trükköt megtanultam. Ezek nélkül sehol sem lennék most.”

5. „Nem volt könnyű alkalmazkodni ahhoz, hogy valaki megmondja, mit csináljak. Az első csapatomnál volt egy meccs, ahol a padon kezdtem, mi pedig már négygólos hátrányban voltunk. Majd megőrültem. Megkérdeztem az edzőt, hülye vagy? Miért nem állítasz be? Erre azt mondta, nyugodjak meg, eljön az időm. Be is rakott, rúgtam nyolc gólt és nyertünk. Utána pedig szívattuk a gazdag gyerekeket…”

10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)
10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)

6. „Azt sem volt könnyű feldolgozni, amikor a többiek sz.rul játszottak. Nem voltam finom, ordibáltam velük, lehordtam őket, és közöltem, nincs helyük a pályán, haszontalanok, inkább kimegyek egyedül a pályára. Gondoltam, átváltok a jégkorongra, ott viszont a felszerelés egy vagyonba került. Maradt hát a foci…”

7. „A biciklilopás volt a specialitásom. Egy nap egy igazi csodára leltem, gyorsan ki is nyitottam a lakatot és lecsaptam rá. Három nappal később aztán leültek velem beszélni. Több tökéletes kifogással is készültem, miért nem én voltam, aztán kiderült, a másodedző bicaját nyúltam le…

10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)
10 tökéletes Ibra-idézet Malmőről (Fotó: Twitter)

8. „Egy nap megkeresett az edző és közölte, mehetek a nagyok közé, az első csapathoz. Nem tudom elmondani, mit éreztem. Magam sem tudtam, hogy érzek ezzel az egésszel kapcsolatban. Fura volt. ideges lettem. Elmentem inkább lopni egy újabb biciklit…

9. „Mi volt a legfontosabb a csapatnál? Imponálni a lányoknak! Ki is találtuk a tökéletes módszert! Mikor a csapat futni indult, lesprinteltük az első négy kilométert, majd felszálltunk a buszra, és elmentünk a célig. Eközben természetesen röhögtünk, mint az őrültek. A többiek levegőt sem kaptak a hosszú futás után, mi meg kocogtunk tovább. A lányoknál bevált.”

10. „Soha nem felejtem el a napot, amikor először pályára léptem a Malmö arénájában. Húszezer ember tombolt, soha nem éreztem még ilyet. Egy pillanatra megdermedtem, aztán elkezdtem élvezni. Nem tudtam betelni a hangulattal, magamban csak annyit ordítottam, hangosabban, hangosabban! Tudtam, végre megtaláltam a helyem.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-csoport

20.45: Paris Saint-Germain–Malmö
20.45: Real Madrid–Sahtar Doneck (Tv: Sport1)
B-csoport
20.45: Wolfsburg–CSZKA Moszkva
20.45: PSV–Manchester United (Tv: AMC)
C-csoport
20.45: Galatasaray–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
20.45: Benfica–FK Asztana
D-csoport
20.45: Manchester City–Juventus (Tv: M4)
20.45: Sevilla–Mönchengladbach

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik