Jövőre kezdődhet az új Loki-stadion építése

Vágólapra másolva!
2009.08.26. 21:13
Címkék
Már ebben a szezonban elkezdődhet az új, 15 vagy 30 ezres stadion tervezése Debrecenben, jórészt annak köszönhetően, hogy a cívisváros labdarúgócsapata óriási bravúrt bemutatva kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A minimum 4 és fél milliárd forintos beruházásról Kósa Lajos debreceni polgármester nyilatkozott a városi televíziónak.

 

Új otthona lehet a Lokinak
Új otthona lehet a Lokinak

„A főtáblára kerülés nagyban javította a város pozícióit a tárgyalások során, így nyugodtan mondhatom, hogy most nekilátunk a stadion tervezésének és a szabályozási terv előkészítésének, ha szükséges, a jövő év folyamán pedig az építkezés is elkezdődhet” – nyilatkozta Kósa Lajos polgármester a debreceni városi televíziónak (DTV).

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Orbán Viktor tegnap a Tv2-nek a fantasztikus sikert követően úgy nyilatkozott, hogy ha ismét kormányra kerül, maximálisan támogatja majd az új létesítmény létrehozását, könnyen lehet hogy valóban új „otthona" lesz a magyar bajnokcsapatnak.

„Ha a hadi szerencse mellénk szegődik, akkor Kósa Lajossal közösen tető alá fogjuk hozni azt a stadiont, amit megérdemel ez a város” – mondta tegnap a Fidesz elnöke.

A tervezett beruházás minimum 4 és fél milliárd forintba kerül majd. Kósa pedig a helyi televíziónak elmondta: 15 vagy 30 ezer fő befogadására lesz alkalmas az új létesítmény.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a helyszín valószínűleg a Tócóvölgy lesz. A debreceni önkormányzat képviselő-testülete 2006 őszén, amikor a magyar és a horvát labdarúgó-szövetség közösen pályázott a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére, már tárgyalt arról, hogy itt épülhetne stadion.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik