BL: Luis Enrique szerint Messi rúgja a következő 11-est is

Vágólapra másolva!
2015.02.24. 23:06
null
Messi nagyot játszott, de a végén büntetőt rontott (Fotó: Reuters)
Kedden a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő egyik legkiélezettebbnek ígérkező párharcában a Manchester City a Barcelonát fogadta, és akárcsak tavaly, ismét győzelemmel távoztak a katalánok. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nagyon erősek voltunk a középpályán, uraltunk itt is a játékot, nem találták meg David Silvát a hazaiak a labdákkal a sorok között. Megérdemeltük a sikert, meg is kell becsülnünk a győzelmet, mert bár sok helyzetet teremtettünk, de csak egyetlen góllal nyertünk. Az első félidőben egyenesen remekeltünk, több ziccert hoztunk létre a középpályáról indulva, és emellett jól védekeztünk. A második játékrészben a City is kiemelkedően futballozott, megleptek minket, de győzelmünkhöz nem férhet kétség. Elégedettek vagyunk. Tizenegyesek olykor kimaradnak, de csak olyan ember hagyhatja ki, akinek van bátorsága odaállni a labda mögé. Ez az éjszaka az ünneplésé, ne foglalkozzunk most ezzel, továbbra is Lionel Messi marad az első számú végrehajtó!" – így a vendégmester Luis Enrique.

„Minden mérkőzésen beleadok mindent a csapat érdekében, és azt hiszem, most elégedett lehetek góljaim miatt. Ha 3–1-re kikap a City, akkor már nagyon nehéz dolga lett volna, de azt hiszem, ez az eredmény is hízelgő rá nézve, hiszen az első félidőben igen sok helyzetünk volt. Elégedett vagyok, egy fontos csapatban játszhatok fontos mérkőzéseket. A City jó csapat, ezért nagyon odafigyeltünk az elején, ennek eredménye volt gyors gólom" – így a lefújás után első barcás dupláját szerző Luis Suárez.

„Megérdemelten szereztünk vezetést, jól játszottunk. Kaptunk egy gólt viszont, ami dühítő, de a visszavágót is megtudjuk nyerni, ebben bízom. El kell ismernem, nem könnyű úgy jól teljesítenem, hogy csak háromhetente jutok szóhoz. Eddig sikerült ez, még ha a legutóbbi hazai kupameccsen vétettem is egy hibát. Ma azonban elégedett lehetek magammal, és a csapattal is" – így a Barcelona „kupakapusa", Marc-André ter Stegen.

„A Barcelona mindig dominálja a középpályát, de mi azt játszottuk ellenük, amit ilyenkor tenni kell. Még nem estünk ki! Két külön mérkőzést játszottunk a Barca ellen: az első és a második félidőt. Az első gól előtt a szokásos mederben csordogált a mérkőzés, de aztán összehoztunk egy gólt az ellenfélnek, és egyszerre csak elkezdtünk rosszul futballozni. Nem a legjobb eredmény a hazai vereség, ám remélem, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, és a szünet utáni lesz a megszokott európai teljesítményünk. Hart hatalmasat védett a 11-esnél, ez nagyon fontos lehet még, de nem kellett volna összehozni ezt a büntetőt: kontrollálni kell az érzelmeket a 16-oson belül! A három eggyel a hátunk mögött a visszavágóra utazni már nagyon nehéz lett volna, de megpróbálunk majd ott a mainál több helyzetet teremteni" – így a hazaiak chilei menedzsere, Manuel Pellegrini a találkozó után.

„Az első kapott gól után bepánikoltunk kicsit, de szünet után összekaptuk magunkat, nyomás alá helyeztük a Barcelonát, és jobb eredményt is kicsikarhattunk volna teljesítményünkkel. Nagyszerű szurkolóink támogatnak minket a Camp Nouban is, ez hitet ad nekünk. Remélem, a 11-es kivédése sorsdöntő jelentőségű lesz. Ma nem klappoltak a dolgok a Citynek, de van olyan, hogy minden összeesküszik az ember ellen. Az egy kettő ellenére van esélyünk. Suárez nagyszerű játékos, góljai bizonyították. Százszázalékosan bízom a továbbjutásban!" – így a több bravúrt bemutató, majd a legvégén Lionel Messi büntetőjét hárító Joe Hart.

„Nem ilyen eredményről álmodtunk, de még nincs lefutva semmi. Mint mindig, most is harcolunk a legvégsőkig!" – lelkesedett Sergio Agüero, és Andrés Iniesta is elismerte, hogy ugyan nagy lépést tettek a továbblépés felé, de még nem ért véget a párharc.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS



MANCHESTER CITY (angol)–BARCELONA (spanyol) 1–2
Manchester, Etihad Stadion, 45 000 néző. V: Brych (német)
MANCHESTER CITY: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – D. Silva (Sagna, 78.), Fernando, Milner, Nasri (Fernandinho, 61.) – Dzeko (Bony, 69.), Agüero. Menedzser: Manuel Pellegrini
A kispadon: Caballero (k.), Mangala, Navas, Lampard
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves (Adriano, 74.), Piqué, Mascherano, J. Alba – Rakitic (Mathieu, 71.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar (Pedro, 80.). Vezetőedző: Luis Enrique
A kispadon: Bravo (k.), Xavi, Rafinha, Sergi Roberto
Gólszerző:
Agüero (69.), ill. L. Suárez (16., 30.)
Kiállítva:
Clichy (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik