BL: Simeone szerint rosszabbul is járhattak volna

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 23:31
Az Atlético Madrid labdarúgócsapata 1–0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A spanyol gárdát irányító Diego Simeone szerint nagyobb hátrányba is kerülhettek volna.

„Furcsa meccset láttunk, egyik csapatnak sem volt sok helyzete. A szabad labdákat általában ők szerezték meg, gratulálnunk kell nekik. A mérkőzés alakulását, a két korai, kényszerű cserénket tekintve örülhetünk, hogy csak egy nullra kaptunk ki. Rosszabb is lehetett volna” – próbálta pozitívan nézni az eseményeket Diego Simeone. Diego Simeone.

Az Atlético Madridnak Siqueira és Saúl sérülése miatt már az első félidőben ki kellett használnia két cserelehetőségét, Tiago ráadásul a 76. percben kiállították, így az utolsó negyedórát emberhátrányban játszották a vendégek.

„Hiányzott a játékunkból az intenzitás, ami nem jellemző ránk. A Leverkusen jól játszott, számos gyors játékos alkotja a keretét. A hajrában már emberhátrányban küzdöttünk, de megvoltak az esélyeink a gólszerzésre. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében nem könnyű kiharcolni a továbbjutást, ám a párharc még mindig nyitott. A célunk, hogy a visszavágón a magunk javára billentsük a mérleg nyelvét. Meg vagyunk róla győződve, hogy sikerülhet” – mondta Diego Godín, az Atlético Madrid középhátvédje, aki sárga lapos eltiltása miatt lemarad a hazai mérkőzésről.

„Nagyon elégedett vagyok az 1–0-s győzelemmel, itt a lehetőség a továbbjutásra. Esélyt látok a negyeddöntőbe kerülésre. A csapat kiválóan teljesített, rendkívül éretten futballozott, teljesen megérdemelt győztesként hagytuk el ma a játékteret” – hangzott a leverkuseni tréner Roger Schmidt villámértékelése.

Az első félidőben az Atlético kispadjával (egészen pontosan Simeonéval és Germán Burgosszal) összetűző Schmidt elmondta, a spanyolok folyamatosan kötekedtek a hazai technikai zónában ülőkkel

„A mérkőzés során végig provokált minket az Atlético kispadja egészen hihetetlen módon” – nyilatkozta a ZDF-nek.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Leverkusen–Atlético Madrid 1–0 (Calhanoglu 57.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik