BL: Shaw sírva érkezett az öltözőbe – Van Gaal

Vágólapra másolva!
2015.09.16. 06:58
null
A becsúszás pillanata. Luke Shaw sérülése miatt a PSV elleni vereség másodlagos az MU számára a BL-nyitány után (Fotó: Action Images)
Luke Shaw sírva érkezett az öltözőbe kettős lábtörését követően a PSV–Manchester United (2–1) mérkőzésen – árulta el Louis van Gaal, az MU holland menedzsere, aki szerint tizenegyes és piros lap járt volna Héctor Moreno becsúszásáért. A PSV játékosa a pályán maradt, egyenlítő gólt szerzett, ezzel fontos szerepet játszott az egyenlítés kiharcolásában. A Manchester City–Juventus (1–2) meccs után mindkét edző Gianluigi Buffont, az olaszok örökifjú kapusát dicsérte.



„Ha azt mondom, hogy tizenegyest és piros lapot kellett volna adni az eset után, rossz vesztesnek fognak tartani. Bármit mondok, félreértik – mondta Louis van Gaal a mérkőzés után. – A tizenhatoson belül történt a becsúszás, két lábbal érkezett a védő, rémes szerelési kísérlet volt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy Luke tizennyolc évesen került a Unitedhoz, az első szezonja rosszul sikerült, de most, amikor végre fantasztikusan játszott, ez történt. Hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán, sírva érkezett az öltözőbe.”

Van Gaal azt is elmondta, hogy játékosa jobb lábában eltört a sípcsont és a szárkapocscsont is.

„Nem vagyok doktor, de a kettős lábtörés négy-hat hónapos kihagyást szokott jelenteni. Persze, sosem lehet előre megmondani. A csoportkörben már aligha játszik, ám reményeim szerint még ebben az idényben visszatérhet” – mondta Van Gaal.

„Tudom, milyen érzés, és mennyire nehéz lélekben feldolgozni – mondta a később csapata egyenlítő gólját szerző Moreno, aki a 2014-es világbajnokságon szintén lábtörést szenvedett. – Nagyon sajnálom, rémesen érzem magam.”

Van Gaal a 2–1-es vereségről azt mondta, nemigen jelent számára vigaszt, hogy holland csapat győzte le az MU-t.

„Az első lehetőségük a gólszerzésre a szöglet volt, és azonnal ki is használták.Természetesen megpattant a labda. A második előtt is mi támadtunk, egy elvesztett labda okozta a vesztünket – mondta Van Gaal. – Ez fantasztikus siker a PSV-nek, de rémes ránk nézve. Ugyanaz történt, mint a Swansea elleni bajnokin. Mi irányítottunk, helyzetek sorát dolgoztuk ki, de kihasználni nem tudtuk azokat.”

Phillip Cocu, akivel 2008 óta először nyert bajnokságot a PSV, újabb csodát tett.

„Nagyon büszke vagyok, ez csapatmunka volt. Akkor sem adtuk fel, amikor hátrányba kerültünk. Főleg a széleken voltunk erősek, keményen dolgoztunk, mindenki tette a feladatát, szervezett maradt a csapat. A végén a United sem tudott nagy helyzeteket kialakítani, még növelhettük is volna az előnyünket. Egymásért küzdöttek a fiúk, érzik a bizalmat. Sajnáljuk, ami Luke Shaw-val történt, természetesen nem akarattal tettük” – mondta Cocu.

A BL történetében először fordult elő, hogy a két manchesteri csapat egy napon veszített, a Manchester City hazai pályán, szintén 1–0-s vezetés után kapott ki. A Juventustól, amely három forduló után egyetlen ponttal áll az olasz bajnokságban.

„Furcsa meccs volt, nem érdemeltünk vereséget, jobbak voltunk a Juventusnál. Három tiszta gólszerzési lehetőségünk volt, de Buffon hatalmas bravúrokat mutatott be. Balszerencsénk is volt, főleg az első gólnál – értékelt Manuel Pellegrini, a City menedzsere. – Ki kell használnunk a helyzeteinket. Nüánszok döntenek, főleg a Juventus ellen, amely ilyen jó százalékkal dolgozik a kapu előtt. Nem érzem úgy, hogy tanulnunk kellene a korábbi évekből. Akkor vereséggel kezdtünk, mégis továbbjutottunk.”

Massimiliano Allegri, a Juventus edzője is Gianluigi Buffont méltatta.

„Nem volt könnyű, de megtettük, amit kellett. Az első félidő kritikus volt, Buffon zsenialitásának köszönhetően marad esélyünk, az első félidő bravúrjai után egy–egynél is hatalmasat védett, mielőtt megszereztük a vezetést – mondta az olasz szakember. – A Serie A nem a BL, de éppen jókor jött ez a meccs, óriási motivációs erővel bír ez a siker, amit a bajnokságban is kiaknázhatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik