Benzema góljával nyert a Real, CR „helyett” Casillas lett rekorder

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 20:40
null
Benzema megszerzi a Real vezető gólját (Fotó: Action Images)
A Liverpool felett aratott 1–0-s győzelmével a Real Madrid kivívta a továbbjutást a Bajnokok Ligája B-csoportjában, míg a kvartett második helyére a Ludogorecet 4–0-ra kiütő Basel lépett fel.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

A címvédő Real Madrid azzal a tudattal lépett pályára a két héttel ezelőtt idegenben magabiztosan elintézett Liverpool ellen, hogy ha ismét nyer, biztossá teszi helyét a nyolcaddöntőben. A spanyolok olasz mestere, Carlo Ancelotti nem változtatott alapcsapatán, nem akarván megbontani az egyre jobban összecsiszolódó gépezetet, míg kollégája, Brendan Rodgers az igencsak kísérleti Mignolet – Manquillo, K. Touré, Skrtel, Moreno – Lallana, Lucas, Can, Allen, Markovics – Borini kezdővel állt ki a Bernabéuban.

„B-csapat Európa legnagyobb presztízsű kupájában, a Real Madrid ellen, ez méltatlan a Liverpool hagyományaihoz!” – morgolódott a találkozó előtt Gary Lineker, a BBC szakértője, de annak örülhetett, hogy Simon Mignolet kitűnő formában röpködve védte James Rodríguez és Cristiano Ronaldo helyzetét is. A harmincadik perc előtt megszerezte azért a vezetést a Real: Toni Kroos, Cristiano Ronaldo és Isco egyérintőzése végén Marcelo szinte tökéletes passzt kanyarintott Karim Benzema elé, aki pár lépésről a léc alá vágta a labdát. 1–0!

Ezután is hengerelt a mezőnyben a Madrid, de hol Mignolet védett a támadások, szabadrúgások végén, hol a 2009 májusa óta a keddi előtt csupán egy BL-mérkőzésen szereplő Kolo Touré állt jókor jó helyen.

A szünet után újabb elpuskázott CR-lehetőséggel indult a mérkőzés – a portugál Raúl BL-gólrekordjának megdöntéséért is harcolt –, amelyen egyre bátrabb lett az angol csapat, megszületett első kapura lövése is.

Nem sokkal később a mostanában rendre fickándozó Marcelo előbb Benzemának, majd a csereként beálló Gareth Bale-nek készített le ügyesen, de egyikük sem célzott pontosan (bár a walesi legalább a lécet megzörgette), válaszként Rodgers bevetette a Steven Gerrard, Coutinho, Raheem Sterling triót. Hiába, mert igazi helyzet nem adódott a „vörösök” előtt, de hátul Mignolet lehúzva tartotta a redőnyt: magabiztosan nyert és továbbjutott csoportjából a Real Madrid, helytállt a címvédő otthonában a tartalékos Liverpool.

Ronaldo nem döntötte meg végül Raúl gólcsúcsát, nagy lehetőséghez juttatva ezzel Lionel Messit, de így sem maradtunk kedd este BL-rekord nélkül: ez volt Iker Casillas 145. BL-mérkőzése, amellyel megelőzte Xavit a sorozat szereplési örökranglistáján.

Kassai Viktor remekül vezette a mérkőzést, a kérdéses szituációkban rendre őt és stábját igazolta a visszajátszás. Jó érzékkel és időben adta a sárga lapokat, a játékosok is csak a kötelező reklamálás szintjéig jutottak, szemmel láthatóan tisztelték a magyar játékvezetőt.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Real Madrid–Liverpool 1–0

Gashi gólja – összeomlott a Ludogorec Bázelben (Fotó: Reuters)
Gashi gólja – összeomlott a Ludogorec Bázelben (Fotó: Reuters)

BASEL–LUDOGOREC

A Basel és a Ludogorec azon vetélkedett, melyikük lép(het) fel a csoport második helyére: nos, ez a svájciaknak sikerült. Breel Embolo remek labdaátvétel után vette be a Ludogorec kapuját a 34. percben, majd Derlis González lőtte ki az alsót a 41.-ben. Shkelzen Gashi az 59. percben megszerezte a harmadikat is, véget vetve a bolgárok esélyeinek, Marek Suchy hozzátett még egyet – a Ludogorec szép lassan összeomlott Paulo Sousa csapatának nyomása alatt. Fölényes győzelmével a Basel a csoport második helyére ugrott, ám a neheze csak most jön: a továbbjutáshoz a Real és a Liverpool ellen kellene újabb pontokat szereznie.

Basel–Ludogorec 4–0

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (Benzema 27.)

FC Basel (svájci)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 4–0 (Embolo 34., González 41., Gashi 59., Suchy 65.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 4 4 0 0 11–2 +9 12
2. Basel 4 2 0 2 6–6 0 6
3. Liverpool 4 1 0 3 2–6 –4 3
4. Ludogorec 4 1 0 3 3–8 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik