Mikel miatt a PSG és a Chelsea is reménykedhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.16. 20:35
null
Ibrahimovic (jobbra) szerezte meg a vezetést a PSG-nek (Fotó: Reuters)
Nagyszerű mérkőzést hozott a Paris Saint-Germain–Chelsea összecsapás a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján. A PSG John Obi Mikel hibája után Zlatan Ibrahimovic találatával előnybe került, ám éppen Mikel egyenlített a szünet előtt. A második félidőben a csereként beálló Edinson Cavani állította be a 2–1-es végeredményt.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSG (francia)–CHELSEA (angol) 2–1 (Ibrahimovic 39., Cavani 78., ill. Mikel 45+1.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Csaknem napra pontosan egy éve (2015. február 17-én) is ugyanilyen meccset láthattunk – PSG–Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Akkor 1–1-es első mérkőzés után a visszavágón emberhátrányban ért el 2–2-t a francia csapat, amivel a legjobb nyolc közé jutott.

A Chelsea-nél a kezdő tizenegybe került Abdul Baba Rahman, mivel John Terry és Kurt Zouma sem volt bevethető. A vendégeknél Marquinhos jobbhátvéd lett, Edison Cavani helyett pedig Lucas Moura kapott lehetőséget.

A PSG kezdte nagyobb elánnal a mérkőzést, de az első fél óra legnagyobb bravúrját Kevin Trapp mutatta be. A vezető gólhoz azonban szerencsére is szükségük volt a franciáknak, John Obi Mikel szabálytalansága után Zlatan Ibrahimovic szabadrúgása éppen a nigériai középpályás lábán pattant meg, mielőtt a kapuban kötött volna ki (1–0).

TRAPP BRAVÚRJA DIEGO COSTA FEJESE UTÁN

Ibrahimovic csupán nyolc gólt szerzett 36, egyenes kieséses szakaszbeli BL-meccsén, miközben 79 csoportmeccsen 38-szor talált be.

A vezető gólnál duplán hibázó Mikel még a szünet előtt javítani tudott. Az első félidő ráadásában Willian jobb oldali szögletét hat méterről jobbal félmagasan a bal sarokba lőtte (1–1).

Mikel csupán a második gólját szerezte a Bajnokok Ligájában (az elsőt 2014 decemberében a Sporting ellen), de ő lett a harmadik nigériai játékos ebben a BL-szezonban, aki betalált (Ahmed Busa és Brown Ideye után).

Kiváló meccs volt, talán mondhatjuk, váratlanul jó. Diego Costa kihagyott ziccere után Di María távoli kísérlete ragadtatta tapsra a közönséget, több helyzet egyértelműen a hazaiak előtt adódott.

A 74. percben a sok helyzetét elrontó Lucast Edinson Cavani váltotta, az uruguayinak pedig csak négy perc kellett ahhoz, hogy meghálálja Laurent Blanc bizalmát. Di María látványos, a tizenhatos előteréből érkező passzával kisodródott, de hét méterről, jobbal a rövid alsóba lőtt Thibaut Courtois lába között (2–1).

A PSG hét, Chelsea elleni BL-mérkőzésén Cavani öt találatban vett részt, három gólt szerzett, és kiosztott két asszisztot.

A párizsiak közel jártak hozzá, hogy kétgólos előnnyel zárják a találkozót, Ibrahimovic azonban ziccerben rontott, a másik oldalon pedig Pedro bombája az oldalhálót találta el, így maradt a 2–1. Guus Hiddink először veszített a Chelsea-vel, amióta visszatért a londoniak kispadjára, ám csapata helyzete nem reménytelen a visszavágó előtt.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Cavani csereként beállva eldöntötte a meccset (Fotó: Action Images)
Cavani csereként beállva eldöntötte a meccset (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik