BL: Piqué Luis Enrique utasítására kapott sárga lapot?

Vágólapra másolva!
2016.02.24. 12:27
null
Vajon miről beszélgetett a tréner és a védő?
Az Arsenal–Barcelona (0–2) BL-nyolcaddöntőben Gerard Piqué, a spanyol csapat középhátvédje sárga lapjai miatt nem léphet pályára a visszavágón, s a felvételek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a játékos szándékosan harcolta ki az eltiltást.

Piqué harmadik sárga lapját kapta a BL mostani kiírásában, így eltiltás miatt kihagyja az Arsenal elleni visszavágót. A katalánok védője a 85. percben – amikor már kialakult a végeredmény – a körülményekhez képest indokolatlanul keményen szerelte Danny Welbecket, amiért a török Cüneyt Cakir játékvezető jogosan sárga lappal figyelmeztette.



Nem sokkal az esetet megelőzően a védő vezetőedzőjével, Luis Enriquével diskurált az oldalvonalnál, amiből arra is lehet következtetni, hogy közös megbeszélés után szándékosan tiltatta el magát a barcelonai meccsről, hogy aztán a negyeddöntőben – amelybe jó eséllyel továbbjut a Barca – tiszta lappal induljon.

Sajtóhírek szerint az UEFA nem indít vizsgálatot az ügyben. Pedig 2010-ben a Real Madrid akkori vezetőedzőjét, José Mourinhót megbüntették, amiért Sergio Ramost és Xabi Alonsót direkt kiállíttatta az Ajax elleni csoportmeccsen 4–0-s vezetésnél, sőt 2008-ban az Olympique Lyonból Cris és Juninho is hasonló szituációért kapott büntetést.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik