BL: Nincs nagy különbség az 1-0 és a 2-1 között - Chiellini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 23:22
null
Carlos Téveznek nem kellett csalódnia Arturo Vidalban (Fotó: AFP)
A Juventus labdarúgócsapata a BL nyolcaddöntőjében úgy búcsúztatta a Dortmundot, hogy az első mérkőzésen 2–1-re nyert otthon. A Monaco elleni negyeddöntő első felvonásán 1–0-ra győzött hazai környezetben, így elvileg jobb helyzetből várhatja a visszavágót, ám Giorgio Chiellini, a torinóiak védője szerint nincs nagy különbség az akkori és a mostani szituáció között. A vendégek szerint jogtalan tizenegyes okozta a vesztüket.

 

„Az elején rosszul álltunk hozzá a mérkőzéshez, túl sok helyet hagytunk a támadóiknak, akik életveszélyesen kontráznak, de aztán változtattunk, és uraltuk a meccset – értékelte a Monaco elleni 1–0-s győzelmüket Chiellini. – Számítottunk rá, hogy nehéz lesz, a Dortmunddal ellentétben a Monaco nem hagyja játszani az ellenfelet, és gyors ellentámadásokra épít. Feszültek voltunk az elején, de később megnyugodtunk, és megérdemelt győzelmet arattunk. Ugyanolyan helyzetben vagyunk, mint a Dortmund ellen voltunk, nincs nagy különbség az első meccsen elért egy nullás és kettő egyes siker között. A visszavágó még a mostani meccsnél is nehezebb lesz.”

A gólt szerző Arturo Vidalról a következőt mondta Chiellni: „Egy ideje már jó formában futballozik. Örülünk, hogy betalált, remélhetőleg így tudja folytatni.”

A chilei középpályás elárulta, hogy a büntető előtt elkérte Carlos Téveztől a labdát.

„Biztos voltam magamban, ezért elkértem Carlitostól a labdát, és betaláltam. Nincs kijelölt büntetőrúgónk, aki a legmagabiztosabbnak érzi magát, az végzi el – nyilatkozta a Sky Sport Italiának Vidal, aki az első félidőben kihagyott egy nagy helyzetet. – Nagyon ideges lettem, amikor megláttam a labdát kapu fölé szállni, de aztán rápillantottam a feleségemre, ami önbizalmat adott a folytatásra. Felpattant a labda, ám mostanában valamiért mindig elhibázom az olyan helyzeteket, amelyeket korábban rendre gólra váltottam. Most végre eredményes voltam, remélem, ez önbizalmat ad."

Massimilano Allegri, a Juventus vezetőedzője szerint a februári sérülése óta először pályára lépő Andrea Pirlo főszerepet játszott győzelmükben: „Pirlónak volt hetven jó perce, ami annak tudatában remeknek mondható, hogy ötven napig nem játszott. A pontos passzok eldönthetik ezeket a mérkőzéseket, szükségem van ilyen játékosokra az ellenfél védelmének feltörésére, és végül is az ő indítása után jutottunk tizenegyeshez. Az eredmény jó, mivel nem kaptunk gólt hazai pályán, ez kis előnyt jelent.”

Hogy a Juventus nem került hátrányba az első félidőben, az Gianluigi Buffonnak is köszönhető, akinek esze ágában sincs még visszavonulni.

„Sokan mondják, hogy nem vagyok képes 37, 38 vagy 39 évesen játszani, de szerintem akkor kell visszavonulni, ha a pályán már nem hasonlítasz korábbi önmagadra – mondta a 37 éves kapus. – Úgy gondolom, velem még nem ez a helyzet. Amíg jó formában vagyok, miért vonuljak vissza? Pazarlás lenne. Sosem akartam kínossá válni a pályafutásom végén, így még ez előtt befejezem majd. Mindig azt mondtam, hogy minél idősebb vagy, annál többet kell bizonyítanod.”

A legszomorúbb olasz a Juventus Stadionban alighanem Andrea Raggi volt. A Monaco védője szerint jogtalan tizenegyesből szerzett gólt a hazai csapat.

„A szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, bár lehet azt mondani, hogy belül folytatódott. A játékvezetőnek néhány másodperc alatt kellett döntenie. Azt kell most már szem előtt tartanunk, hogy milyen játékot produkáltunk, és hogy az egy nulla után minden nyílt maradt, fordíthatunk.

 

A Monacót irányító Leonardo Jardim még inkább kifakadt a büntető miatt.

„Óriási igazságtalanság ez az eredmény – mondta a portugál edző. – Ez nem volt tizenegyes. Jobb eredményt szerettünk volna elérni, de a visszavágón megmutatjuk, hogy máshogy is tudunk játszani. Nem voltunk képesek gólra váltani a helyzeteinket, főleg a mérkőzés elején, sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Azért vagyok csalódott, mert jó futballt mutattunk be, de az eredmény ezt nem tükrözi.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–AS Monaco (francia) 1–0

Torino,
Juventus Stadion. Vezette: Královec (cseh)
JUVENTUS:
Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Pirlo (Barzagli, 74.), Marchisio, Pereyra (Sturaro, 87.) – Tévez, Morata (Matri, 83.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
MONACO: Subasic Raggi (Berbatov, 71.), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa Fabinho, Kondogbia, Moutinho, Carrasco Martial (M. Carvalho, 87.), Dirar (Silva, 51.) Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Vidal (57. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik