BL: Nem hajszolok rekordokat, ők kergetnek engem – C. Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 06:31
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója négy gólt lőtt a Malmőnek (8–0) a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, természetesen elégedetten nyilatkozott a lefújás után – még Rafa Benítez vezetőedzőt is védelmébe vette a kritikus szurkolókkal szemben.

„Nem hajszolom a rekordokat, a rekordok kergetnek engem – mondta viccesen Cristiano Ronaldo, aki ezúttal azzal állított fel új BL-rekordot, hogy 11 góllal zárja a csoportkört. – Boldoggá tesz, hogy újabb csúcsot értem el, de még boldogabb vagyok attól, hogy nagyon jól játszottunk ezen az estén, remek meccsen vagyunk túl. Mindenki elismerést érdemel, nem csak a csatárok. Tudtuk, hogy nyerhető mérkőzés vár ránk, és ha kellő nyomást gyakorolunk a védelmükre, bőven lesznek gólhelyzeteink.”„Nem hajszolom a rekordokat, a rekordok kergetnek engem – mondta viccesen Cristiano Ronaldo, aki ezúttal azzal állított fel új BL-rekordot, hogy 11 góllal zárja a csoportkört. – Boldoggá tesz, hogy újabb csúcsot értem el, de még boldogabb vagyok attól, hogy nagyon jól játszottunk ezen az estén, remek meccsen vagyunk túl. Mindenki elismerést érdemel, nem csak a csatárok. Tudtuk, hogy nyerhető mérkőzés vár ránk, és ha kellő nyomást gyakorolunk a védelmükre, bőven lesznek gólhelyzeteink.”

A portugál klasszis normálisnak nevezte, hogy egy olyan patinás klubnál, mint a Real Madrid, kényesek a szurkolók, könnyű szívvel kritizálnak, de szerinte most formába lendültek, erről tanúskodik az ötös győzelmi széria. S hogy Rafa Benítezt mégis kifütyülték kedd este?

„Nem észleltem, de meglep – reagált CR, védelmébe véve a nemrég állítólag tőle is kemény kritikát kapó trénert. – Nem tudom, mi volt a probléma. A drukkereknek természetesen joguk van a bírálathoz, de szerintem a főnök jó munkát végez, egyre jobban alkalmazkodik a klubhoz, de ez a folyamat még tart. Türelmesnek kell lenni vele, ugyanis megfelelően kezeli a dolgokat.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem az Aranylabda körül forognak a gondolatai, örül, hogy túl van az idényrajt nehézségein, egyre magabiztosabb, amit a csapattársaknak is köszönhet.

Szóba került a párizsiak néhány héttel ezelőtti madridi vendégjátéka is, az a bizonyos sugdolózás Laurent Blanc-nal, a PSG vezetőedzőjével.

„Folyamatosan megy a találgatás, már megszoktam, hogy a drukkerek mindig azon törik a fejüket, vajon mi miért történik Cristianóval. Az a helyzet, hogy nagyon sokat kaptam ettől a klubtól, őszintén mondom, jól érzem magam Madridban. A Blanc-eset pedig egyszerű. Ha valaki érezteti velem a jóindulatát, legyen akár a Chelsea, a Manchester vagy a Barcelona alkalmazottja, én szívesen beszélgetek vele. Ebben nincs semmi különös. Hogy felajánlottam volna a szolgálataimat? Jó vicc…”

Nem maradhatott el a kérdés a két korábbi harcostársról, José Mourinho Chelsea-menedzserről és Iker Casillasról, a Porto kapusáról, akik közül szerdán este az egyik valószínűleg búcsúzik az idei BL-től. Hogy kinek szurkol? CR diplomatikus válasza:

„A Chelsea vív meg a Portóval, nem pedig Mourinho Casillasszal. Azt mondom, győzzön közülük a jobbik!”

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Real Madrid–Malmö 8–0 (Benzema 12., 24., 74., C. Ronaldo 39., 47., 50., 59., Kovacic 70.)

PSG–Sahtar Doneck 2–0 (Lucas Moura 57., Ibrahimovic 86.)

ÖSSZEFOGLALÓ CIKKÜNKET A CSOPORTRÓL ITT OLVASHATJA!

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Madrid 6 5 1 19– 3 +16 16
2. Paris SG 6 4 1 1 12– 1 +11 13
3. Sahtar Doneck 6 1 5 7–14 –7 3
4. Malmö 6 1 5 1–21 –20 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik