BL: Pirlo nem bánta meg, hogy nemet mondott a Realnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.04. 19:51
null
Andrea Pirlo nem bánta meg, hogy nem csatlakozott a „világ legnagyobb” klubjához (Fotó: Action Images)
A Juventus középpályása, Andrea Pirlo elmondása szerint, bár a Real Madridot tartja a világ legnagyobb klubjának, nem bánta meg, hogy nem csatlakozott a királyi gárdához 2006-ban.

 

A 35 éves futballista kilenc évvel ezelőtt csatlakozhatott volna a Real Madridhoz, de akkor maradt a Milannál, és a piros-feketékkel megnyerte a következő szezonban a Bajnokok Ligáját.

Mint ismert, a Juventus középpályása kedden a Bajnokok Ligájában farkasszemet nézhet korábbi kérőjével.

„Capello hívott 2006-ban a Real Madridhoz – idézi Andrea Pirlo As-nek adott nyilatkozatát a goal.com. – A Milannak épp gondja volt a calciopoli botránnyal, és az egyezség kis híján meg is született. Aztán minden megoldódott, és szerződésemet meghosszabbítottuk.”

„A Real az a Real, nem is kell többet mondani. A világ legnagyobb klubja. De hogy megbántam-e? Nem. A következő szezonban megnyertük a Bajnokok Ligáját a Milannal” – tette hozzá a 35 éves játékmester.

Érdekesség, hogy a jelenleg a Real Madridot irányító Carlo Ancelotti abban az időben még Pirlo edzője volt a piros-feketéknél.

„Olyan ő számomra, mint egy apa. Rengeteg évet töltöttünk el együtt. Megváltoztatta a szerepkörömet, hátrébb hozott, és az új pozícióban hozta ki belőlem a legjobbat. Fantasztikus volt az együtt töltött időszak.”

Most ugyanakkor azért küzd, hogy korábbi mesterének megakadályozza a BL történetében eddig még elő nem forduló duplázását.

KROOS REMÉLI, MEGTÖRIK A CÍMVÉDŐK ÁTKÁT
Toni Kroos, a Real Madrid középpályása megígérte, együttese mindent megtesz annak érdekében, hogy csapata kiejtse a Juventust, és bejusson a Bajnokok Ligája fináléjába.

A királyi gárda tavalyi elsősége megvédésére tör az elitsorozatban, egymást követő két kiírást eddig még egy csapat sem tudott megnyerni azóta, hogy a versenyfutást BEK-ről BL-re nevezték át.

„Egyértelmű, hogy jól haladunk, és lépésről lépésre kívánunk előre jutni – mondta Kroos a Marcának. – Nagy eredmény eljutni az elődöntőbe, Európa négy legjobb csapata közé kerülni, de minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a döntőben is érdekeltek legyünk.”

„Tudjuk, hogy egyik csapat sem nyerte meg kétszer egymás után a sorozatot. Úgyhogy ennek elérése idén a mi nagy célunk, de ehhez először ki kell ejtenünk a Juventust. Olasz edzőnk van, aki nagyon jól ismeri az ellenfelet, és jól felkészített minket. A torinóiak jól védekeznek, és gyorsan váltanak támadásra, de alkalmazkodunk ehhez” – tette hozzá Kroos.

„Muszáj figyelnünk arra, hogy lesz egy visszavágó is, a párharc száznyolcvan percig tart. Az első meccs kulcsfontosságú, okosan kell játszanunk. Van egy álmunk, amelyet el szeretnénk érni, és nincs veszítenivalónk” – tette hozzá Pirlo.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti hétfői sajtótájékoztatóján elárult, már összeállt a fejében a Juventus elleni kezdőcsapat. Az olasz szakember Cristiano Ronaldóról, Gareth Bale-ről, Sergio Ramosról és a torinói együttesről is beszélt.

„A fejemben már összeállt a kezdőcsapat, de nem árulom el” – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője, aki a Sevilla ellen kisebb térdsérülést szenvedő Cristiano Ronaldóra is kitért.

„Szombat estig tökéletes állapotnak örvendett, azóta nem tudom, hogy érzi magát. Vasárnap csak átmozgató edzést tartottunk a játékosoknak, de úgy vélem, Cristianóval nincs semmi gond. Bale a Sevilla ellen csak harminc percet töltött a pályán, friss és kipihent, készen áll a bevetésre” – folytatta az olasz szakember.

A királyi klub trénere cáfolta, hogy három védővel állnának fel, azt azonban nem zárta ki, hogy Sergio Ramos ismét a középpályán kap lehetőséget.

„Négyvédős rendszerrel készülünk a meccsre. Sergio Ramost játszattam már egy sorral feljebb, lehet, hogy erre kedden ismét sor kerül” – mondta Ancelotti, aki a Juventusról is szót ejtett.

„Őszintén mondom, nem tudom, milyen hadrendet választ a Juve. Azon kevés csapatok egyike, amely minden gond nélkül tud három- és négyvédős rendszerben is játszani. A lényeg, hogy rájuk erőltessük az akaratunkat, a játékstílusunkat, és mi diktáljuk a tempót” – zárta mondandóját a Juventus korábbi vezetőedzője.

Az 55 éves szakember 1999 és 2001 között irányította a torinói együttest, első évében Intertotó-kupát nyert a csapattal.

A Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri elmondta, rendkívüli teljesítményre van szükségük ahhoz, hogy búcsúztassák a címvédőt – főleg támadásban. Az olasz szakember úgy véli, nem fenyeget annak a veszélye, hogy mindkét meccs gól nélküli döntetlennel zárulna.

„Nem mondom, hogy tökéletesen kell játszanunk, mert mindig van min javítani, ám védekezésben, de főleg támadásban rendkívüli teljesítményre van szükségünk. Nem hiszem, hogy mindkét meccs gól nélküli döntetlennel zárulna” – mondta Allegri, akinek az irányításával 2003 óta először jutott be a legrangosabb európai kupasorozat legjobb négy csapata közé a torinói együttes.

„Európa bajnokával, a címvédővel találkozunk, tehát természetesen szemernyivel esélyesebbek nálunk. Még nem hoztam végleges döntést, de nagy az esélye, hogy négy védővel állunk fel. Minimalizálnunk kell a hibák számát” – tette hozzá az olasz szakember.

„Topkategóriás csapatokról beszélünk, ha a Bajnokok Ligája elődöntőjéről esik szó. Senki nem hitte volna, hogy idáig eljutunk” – zárta mondandóját a Juventus trénere.

A kedden 20.45-kor kezdődő összecsapásról élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

MÁJUS 5., KEDD

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
20.45: Juventus–Real Madrid (Tv: Sport1)

MÁJUS 6., SZERDA

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
20.45: Barcelona–Bayern München (Tv: DIGI Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik