Ismét szépen halt meg az Arsenal - továbbment a Monaco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 20:40
null
Giroud most betalált az első félidőben – ha ezt megtette volna Londonban is... (Fotók: Reuters)
A Monaco hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett az Arsenaltól, de 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Olivier Giroud szerezte meg a vezetést a londoniaknak, majd Aaron Ramsey találatának köszönhetően egy gólra került a legjobb nyolctól az Arsenal. Végül ott is maradt...

Erőlködött az Arsenal az első fél órában, de a Monaco szervezett védelmén nem találta a fogást. A szinte helyzet nélküli harminc percben egyedül Laurent Koscielny kapufája érdemel említést, igaz, a védő megmozdulása előtt a játékvezető les miatt (tévesen) lefújta a támadást.

Aztán egy csapásra megváltozott a játék képe. A szünet előtt több helyzetet is kialakított a vendégcsapat, a hazaiaknak szerencséjük volt, hogy csak egy gólt kaptak. Az első mérkőzésen rengeteg helyzetet elpuskázó, ezért még több kritikát kapó Olivier Giroud elsőre még a jó ütemben kimozduló Danijel Subasicba rúgta a labdát, de másodszorra már okosan a léc alá vágta. 0–1

Nem sokkal később Danny Welbeck lövésénél Ajmen Abdennur blokkolt a földön fekve. Majdnem így lett azonban gól a helyzetből, de a labda egy méterrel a kapu mellett pattogott el.

Az első félidőben a Monaco mindössze egy lövéssel próbálkozott, míg az Arsenal nyolcszor kísérletezett. A kaput négyszer találták el az „ágyúsok".

A második félidő elején a Monacónak ismét sikerült blokkolnia az Arsenal támadójátékát. A 60. percig nem tudott veszélyeztetni a londoni csapat. Arsene Wenger menedzser ekkor beáldozta egyetlen védekező szellemű futballistáját a középpályán: Francis Coquelin helyett Aaron Ramsey érkezett.

A változás után ismét felpörgött az Arsenal, szinte azonnal helyzetet alakított ki. A 63. percben Mesut Özil elé pattant a labda, de a német világbajnok 15 méterről, szemből nem találta el a kaput.

A BEK, illetve a BL eddigi történetében mindössze egy csapatnak sikerült hazai 3:1-es vereség után továbbjutnia, mégpedig az Ajaxnak, amely az amszterdami zakót követően 3:1-re nyert Lisszabonban, a Benfica ellen. Johan Cruyffhoz hasonló korszakos zsenije jelenleg ugyan nincs az Arsenalnak, de mindent megtettek a továbbjutásért a londoniak.

Ramsey (balra) gólja után még volt negyedórája az Arsenalnak, de újabb gólt nem tudott szerezni
Ramsey (balra) gólja után még volt negyedórája az Arsenalnak, de újabb gólt nem tudott szerezni

A 79. percben már kézzel fogható közelségbe került a negyeddöntő az Arsenal számára. Gyönyörű támadás végén Theo Walcott találta el a kapufát, ami után a hazaiak nem tudtak tisztázni, sőt Layvin Kurzawa egyenesen Ramseyhez passzolt, aki higgadtan kilőtte a hosszú sarkot. 0–2

A csoda azonban ezúttal is elmaradt, sorozatban ötödször esett ki a londoni csapat a nyolcaddöntőben – úgy, hogy négy visszavágójából hármat megnyert, egyszer döntetlent játszott. A Monaco ellenben 2004 óta nem járt ilyen magasságokban, akkor egyenesen a(z utóbb vesztes) fináléig menetelt.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MONACO–ARSENAL 0–2 (Giroud 36., Ramsey 79.)
Továbbjutott
: a Monaco, 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik