BL: Messi itt nem tudna ilyen gólokat szerezni - Chiellini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 08:59
null
Chiellini szerint Messinek Olaszországban nem jutna annyi hely, mint Spanyolországban (Fotó: Action Images)
Szombaton a Juventus–Barcelona Bajnokok Ligája-döntővel (20.45 ó, tv: Sport1, DIGI Sport1), zárul a labdarúgók 2014–2015-ös nemzetközi klubidénye. A finálé előtt a torinóiak védőjét, Giorgio Chiellinit egy sajtótájékoztatón Lionel Messiről kérdezték.

 

„Ő az elmúlt harminc év legjobb legjobb játékosa” – mondta a Barcelona argentin tízeséről a 30 éves hátvéd.

Az elismerő vélemény ellenére Chiellini úgy véli, Olaszországban Messinek nehezebb dolga lenne az érvényesüléssel, és nem tudna például olyan gólokat szerezni, mint az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-döntőben.

„Nyilvánvaló, hogy nagyszerű gólt szerzett, ugyanakkor nem hiszem, hogy Olaszországban is tudna ilyeneket szerezni. Itt a védekezés sokkal jobb, mint Spanyolországban – utalt Messi remek szóló után szerzett első találatára a kupafináléban. – Jobb futball van a La Ligában, de a védekezés rosszabb.”

„Messi a jelenkor futballistene. Nagyon nehéz összehasonlítani Diego Maradonával, Pelével és társaikkal, de az talán kijelenthető, hogy az elmúlt harminc év legjobbja.”

Chiellini megismételte, hogy a BL-finálé előtt kezet fog Luis Suárezzel, aki a tavalyi világbajnokság Olaszország–Uruguay csoportmeccsén megharapta őt. „Természetesen üdvözölni fogom a meccs előtt. Akik ismernek, tudják, hogy ez számomra nem probléma” – mondta az Eb-ezüstérmes játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik