BL: Messi a döntőben jégszínkék „fegyverben” írhat történelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 14:19
null
Lionel Messi (Fotó: Reuters)
A történelmi BL-döntőre készülő Lionel Messi szponzora, az Adidas hivatalosan is bemutatta azt a cipőt, amelyet a Barcelona sztárja a Juventus elleni, szombati Bajnokok Ligája-fináléban fog viselni. A bajnoki cím és a hazai kupa begyűjtése után a spanyol és az olasz csapat is triplázásra készül.

A jégszínkék, fémes hatású Adidas Messi 15.1 Boot Colorway stoplis a szombat esti BL-döntőben debütál Messi lábán, az argentin klasszis várhatóan a nyári Copa Américán is ezt a típust fogja viselni, ára 200 euró (60 ezer forint) körül mozog.

Messi szombaton negyedik alkalommal lehet Bajnokok Ligája-győztes (erre eddig csak a holland Clarence Seedorf volt képes), emellett pedig egy egyéni rekordot is felállíthat.

(Fotó: Footy Headlines)
(Fotó: Footy Headlines)
(Fotó: Footy Headlines)
(Fotó: Footy Headlines)

Ha a szezonban 56 mérkőzésen 58 gólnál járó argentin betalál a Juventus elleni fináléban, első játékosként mondhatja el magáról a labdarúgás történetében, hogy három UEFA Bajnokok Ligája-döntőben is gólt tudott szerezni. Korábban 2009-ben és 2011-ben tette meg, mindkétszer a Manchester United ellen.

Messi egy újabb döntős találattal olyan két fináléban is eredményes játékosokat utasíthat maga mögé, mint Raúl, Samuel Eto'o és Cristiano Ronaldo. A portugál a következő években még szintén átírhatja a történelmet.

Ha az 1992-től írandó BL-időszámítást megelőző BEK-korszakot is tekintjük, Alfredo Di Stéfano a rekorder. A Real Madrid 2014 nyarán elhunyt argentin klasszisa öt európai kupadöntőben lépett pályára és mind az öt mérkőzésen eredményes volt. Az ő nevéhez fűződik a BEK/BL-fináléban szerzett legtöbb gól (7), Puskás Ferenccel holtversenyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik