Carrick ráijesztett az MU-ra, de Depayjal nem bírt a Bruges

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 20:39
null
Depay volt az MU nyerő embere (Fotó: AFP)
A Manchester United hazai pályán Memphis Depay duplájának is köszönhetően 3–1-re legyőzte a 80. perctől emberhátrányban játszó FC Bruges-t a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörének első mérkőzésén a nem bajnoki ágon, míg a Bayer Leverkusen egygólos vereséget szenvedett a Lazio otthonában. A Sporting CP a CSZKA Moszkva, a Videotont búcsúztató BATE Boriszov a Partizan Beograddal szemben szerzett minimális előnyt a visszavágóra.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Asztana (kazah)–APOEL (ciprusi) 1–0 (Dzsolsijev 14.)
BATE (fehérorosz)–Partizan Beograd (szerb) 1–0 (Gordejcsuk 75.)

NEM BAJNOKI ÁG
Lazio (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 1–0 (Keita 77.)
Manchester United (angol)–FC Bruges (belga) 3–1 (Depay 13., 43., Fellaini 93., ill. Carrick 8. – öngól)
Sporting CP (portugál)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–1 (Gutiérrez 12., Szlimani 82., ill. Doumbia 40.)

MANCHESTER UNITED–FC BRUGES

Rémálomszerűen indult a meccs a hazaiak számára, ugyanis a nyolcadik percben hátrányba kerültek. Víctor Vázquez szabadrúgása után Michael Carrick ért bele olyan sután a labdába, hogy az védhetetlenül vágódott Sergio Romero kapujába (0–1). A középpályás gyorsan javított, a 13. percben ő indította Memphis Depayt, aki bedobott egy remek esernyős cselt, majd öt védő mozizta végig, ahogy 14 méterről kilövi a bal alsó sarkot. 1–1

Az első félidő hátralévő részében az MU birtokolta sokkal többet a labdát (igaz, ez már a kezdő sípszó elhangzásától így volt), de nem talált fogást a belgák védelmén, amely fontos tagját veszítette el a 40. percben, sérülés miatt ugyanis le kellett cserélni a Bruges csapatkapitányát,Timmy Simonst. Három minutummal később Depay villant újra: Daley Blind remek indítással ugratta ki a szélsőt, aki 17 méterről tekert mesés mozdulattal a kapu bal oldalába. Érdekesség, hogy a holland a legutóbbi 30, klubcsapatban szerzett gólja közül kilencet a tizenhatoson kívülről szerzett (a legutóbbi két szezont figyelembe véve). 2–1

A második félidőben semmit sem változott a játék képe, a manchesteriek irányítottak, Depay pedig többször is megszerezhette volna a harmadik gólját, a 64. percben Rooney mesés sarkazós passza után azonban 11 méterről nem tudta eltalálni a kaput. A győzelem kérdése a 80. percben dőlt el végleg, amikor Brandon Mechele begyűjtötte a második sárga lapját. A 94. percben pedig jött a slussupoén, Depay mesteri beadása után a csereként beálló Marouane Fellaini fejelt gólt négy méterről, ezzel pedig nagy valószínűséggel lezárta a párharcot. 3–1

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT

LAZIO–BAYER LEVERKUSEN

A Bayer Leverkusen hiába játszott jobban és veszélyesebben, mint a Lazio, vesztesen hagyta el a római Stadio Olimpico gyepét. A 69. percben Karim Bellarabi beadása után Hakan Calhanoglu lőtt kapura, a kísérletbe azonban Stefan Kiessling beletette a lábát, így a labda hiába pattant be, a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Nyolc perccel később a másik oldalon Keita Baldé Diao lefutotta emberét, majd szorongatott helyzetből a kapufa segítségével kilőtte a jobb alsó sarkot, előnyt szerezve ezzel csapatának a németországi visszavágóra.

SPORTING CP–CSZKA MOSZKVA

A Sporting szűk negyedóra játék után mintaszerű támadás végén megszerezte a vezetést, Bryan Ruiz átadását követően Teófilo Gutiérrez kotorta a kapuba labdát. A 27. percben tizenegyesből egyenlíthetett volna az orosz csapat, a Romától kölcsönvett Seydou Doumbia azonban nem tudott túljárni Rui Patrício eszén. Az elefántcsontparti támadó az első félidő hajrájában javított, amikor egy az egyben lépett ki a kapussal szemben, akit elfektetett, majd az üres kapuba passzolt. Arról, hogy a portugál együttes előnnyel utazzon Oroszországba, Iszlam Szlimani gondoskodott, az algériai támadó a 82. percben megszerezte a győztes gólt.

BATE BORISZOV–PARTIZAN BEOGRAD

A Videotont kiejtő BATE Boriszov közel került ahhoz, hogy ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepeljen, miután hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Partizan Beogradot. A meccs egyetlen találata a 75. percben született, amikor Mihail Gordejcsuk bólintott a szerbek kapujába. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek a teljes második félidőben tíz emberrel játszottak Marko Jevtovics kiállítása miatt.

PERCRŐL PERCRE

94. perc: véget ért a mérkőzés!

94. perc: GÓÓÓL! Depay tekert tökéletesen középre a bal oldalról, Fellaini pedig négy méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát. 3–1

91. perc: Ruud Vormer is besárgult így a meccs végére.

90. perc: három perc a hosszabbítás.

88. perc: Shaw kanyarítása után Fellaini bólintott a jobb alsó sarok mellé.

84. perc: Rooney is elhagyta a pályát, Marouane Fellaini ma játssza szezonbeli első tétmérkőzését.

81. perc: a túloldalon Smalling szállt bele hátulról Oulare hátába, sárga ez is.

80. perc: PIROS LAP! Mechele rúgott oda Javier Hernándeznek hátulról, amiért megkapta a második sárga lapját.

78. perc: Vázquez le, Hans Vanaken be.

74. perc: Depay szabadrúgása zúgott el a kapu bal oldala mellett, Bruzzese nagyon higgadt volt, érezte, hogy nem talál kaput a lövés.

73. perc: Brandon Mechele bántotta Rooneyt, nem is reklamált a sárga lap miatt.

A mexikói csatár hatalmas taps közepette foglalta el a helyét a pályán.

72. perc: Januzaj le, Javier Hernández be.

64. perc: MI MARADT KI!! Shaw robogott végig a jobb oldalon, beadása után Rooney sarokkal tálalt Depay elé, aki 11 méterről lőtt a kapu fölé, ennél nagyobb esélye aligha lesz a mesterhármasra a szélsőnek...

A vendégek kispadján ott ücsörög Tom De Sutter, akit szóba hoztak Dzsudzsák Balázs új klubjával, a török Bursasporral. Részletek ITT!

60. perc: Schneiderlin tette haza röviden a labdát, Romero pedig sokáig kivárt, erre pedig ráfázott az argentin, mert a lehetőségre lecsapó Oulare rálépett a kapus lábára.

58. perc: Rooney ballábas átlövése jelentett komoly veszélyt valamelyik szurkolóra a lelátón.

55. perc: Abdoulay Diaby le, Obbi Oulare be.

52. perc: Depay lapos lövése nem talált sarkot, Bruzzese szögletre paskolta a labdát.

50. perc: Matteo Darmian takarította el az útból Bolingoli-t, cserébe kapott egy sárgát.

47. perc: Depay tüzelt jobbal, most kicsit pontatlan volt, de Rooney majdnem kihasználta ezt, de végül nem érte el a labdát.

A szünetben Van Gaal lecserélte az öngólt és gólpasszt jegyző Carricket, a második félidőben már Bastian Schweinsteiger feladata lesz stabilizálni a középpályát.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+3. perc: véget ért az első félidő!

45. perc: két perc lesz a hosszabbítás.

43. perc: GÓÓÓL! Daley Blind óriási indítással lepte meg Depayt a bal oldalon, aki igazított egyet a labdán, majd hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába 17 méterről. 2–1

Depay 2. találata:

40. perc: megsérült a vendégek csapatkapitánya, Timmy Simons, a helyére Claudemir állt be.

38. perc: a betömörülő védelem ellen Depay próbálkozott meg átlövéssel, az erővel nem volt gond, de Sébastien Bruzzese így is si,án hárított.

37. perc: Rooney pompás labdája után Depay került ziccerbe, de önzetlenül tovább passzolt, viszont nem volt pontos, így Januzajnak nem volt esélye a gólszerzésre.

29. perc: Mata ugratta ki Januzajt, akit Óscar Duarte nyomott el a tizenhatoson belül, a védő szíve szerint még egy sárgát is adott volna a belgának műesésért, de a játékvezető nem értett vele egyet.

27. perc: Rooney előbb egy ollózással, majd egy fejessel jelezte, hogy a pályán van, az első kísérlet volt veszélyesebb, Vázqueznek a jobb oldali kapufánál kellett mentenie.

25. perc: Bolingoli rántotta le hátulról Januzajt, amiért megkapta a meccse első sárga lapját.

24. perc: Vázquez sarokrúgása után Cools terelte kapura a labdát hét méterről jobb belsővel, Sergio Romero simán védett.

Az első húsz percben 63%-ban birtokolta a labdát a hazai csapat.

18. perc: Depay jobb oldali szögletét követően sikerült menteniük a védőknek.

13. perc: GÓÓÓL! Carrick lőtt passzát követően Memphis Depay fűzte be gyönyörűen Dion Coolsot, majd öt védő nézte végig, ahogy 14 méterről kilövi a bal alsó sarkot. 1–1

Depay találata:

8. perc: GÓÓÓL! Víctor Vázquez bal oldalról elvégzett szabadrúgását követően Michael Carrick rúgott bele a labdába, ami védhetetlenül vágódott a hazai kapuba, öngól. 0–1

Belga csapat játékosaként legutóbb Jan Koller szerzett gólt az Old Traffordon, még 2000 szeptemberében egy 5–1-re elveszített meccsen.

3. perc: Boli Bolingoli terült el a hazaiak tizenhatosán belül, a játékvezető szerint Chris Smalling nem bántotta a támadót.

1. perc: rögtön itt az első lehetőség, Juan Mata indította Adnan Januzajt, aki jobbról centerezett, de Wayne Rooney középen nem érte el a labdát öt méterre a kaputól.

1. perc:a Manchester United kezdte a mérkőzést!

Az MU a legutóbbi három meccsét megnyerte (18–1-es gólkülönbséggel), amikor hazai pályán belga csapat ellen játszott. Mind a három találkozón az Anderlecht volt az ellenfele a „vörös ördögöknek”.

A Bruges eddig 11 alkalommal játszott Angliában, kilenc vereség mellett két döntetlent ért el. Angol csapattal szemben hat mérkőzés óta nyeretlen, legutóbb a Chelsea-t győzte le az 1994–1995-ös szezonban (a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén) .

A párharc nyertese a BL-ben, míg a vesztes az Európa-ligában folytatja a szereplését szeptembertől.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Manchester United–FC Bruges labdarúgó-mérkőzés a Bajnokok Ligája playoffköréből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik