Villámcsapás Bayern módra, de élnek a Benfica-remények

Vágólapra másolva!
2016.04.05. 20:35
null
Arturo Vidal (jobbra) már a 2. percben betalált (Fotó: Reuters)
A Bayern München 1–0-ra nyert hazai pályán a Benfica ellen Arturo Vidal 2. percben fejelt góljával a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN–BENFICA 1–0 (1–0)

München, Allianz Aréna. V: Marciniak (lengyel)
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, Kimmich (Javi Martínez, 60.), Alaba, Bernat – Vidal, Thiago – D. Costa (Coman, 70.), Th. Müller (Götze, 85.), Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
BENFICA: Ederson – André Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu – Fejsa, Renato Sanches, Pizzi (Szamarisz, 91.), Gaitán – Jonas (Salvio, 82.), Mitroglu (R. Jiménez, 70.). Vezetőedző: Rui Vitória
G: Vidal (2.)

A visszavágót április 13-án, szerdán rendezik.

ONLINE KÖZVETÍTÉS ÉS STATISZTIKAHALMOK ITT!

Pep Guardiola a mérkőzés előtt Európa legjobb védelmének titulálta a Benficáét, ám biztos nem bánta, hogy az események megcáfolták. Méghozzá igen gyorsan, hiszen még két perc sem telt el akkor, amikor Arturo Vidal a jobb alsó sarokba fejelt Juan Bernat bal oldali beadása után. 1–0



A gyors kapott gól után a Benficának sikerült rendeznie a sorokat, de ezt követően is a Bayern játszott veszélyesebben. Thiago Alcántara és Thomas Müller között volt a legjobb az összhang, a spanyol középpályás kétszer is nagy helyzetbe hozta a német támadót egy-egy remek emeléssel, ám Ederson mindkétszer védeni tudott.

A Benfica első nagyobb helyzetéig az 56. percig kellett várni, Jonas fordult kapura David Alaba mellett, de nem tudta elrúgni Manuel Neuer mellett a labdát.

Jonas nem sokkal később egy sárga lappal szabadnapot szerzett magának a visszavágóra, majd kihagyott egy az előbbinél is nagyobb lehetőséget.

A vendégek ezzel gyakorlatilag el is lőtték a puskaporukat, de a Bayern sem tudott már újítani, így várhatnak még izgalmas percek a müncheniekre Portugáliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik