Szép futball a Barcától és az Arsenaltól is – a címvédő a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.16. 20:36
null
Suárezék kettős győzelemmel jutottak tovább (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az idegenbeli 2–0 után hazai pályán 3–1-re nyert a Barcelona az Arsenal ellen, ezzel kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Barcelona (spanyol)–Arsenal (angol) 3–1 (Neymar 18., Suárez 65., Messi 88., ill. el-Neni 51.)
Továbbjutott: a Barcelona, 5–1-es összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Benfica (portugál), Manchester City (angol), Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Wolfsburg (német)

A TALÁLKOZÓ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az Arsenal az elmúlt években sportot csinált abból, hogy az elrontott BL-nyolcaddöntő első meccsei után a visszavágón szinte lehetetlen helyzetből megpróbálta kiharcolni a továbbjutás. A londoni csapat többször el is érte azt, hogy nagyon izgalmas volt a párharc vége, a továbblépés persze rendre nem sikerült.

Még a legelvakultabb Arsenal-szurkolók sem bíztak abban, hogy legalább erre képes lesz a csapat most a Barcelona ellen – inkább sima vereség nézett ki a Camp Nouban. A katalánoknál ezúttal is kezdett a rettegett Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar hármas, míg Arsene Wenger húzott néhány váratlant. (Vagy a bajnoki szereplést szem előtt tartva teljesen érthetőt.) Mathieu Flamini és Alex Iwobi is kezdett a vendégeknél, akik egész jó első félidőt produkáltak.

Igaz, a Barcelona sem adott bele mindent, s talán ennek is köszönhetően kiegyenlített volt az első félidő. Hovatovább az Arsenal kilenc lövéssel próbálkozott, igaz, egy sem találta el a kaput. Ezzel szemben egy Barca-labdaszerzés után megszerezte a vezetést a hazai csapat.

Luis Suárez tökéletesen játszotta le a labdát a gyorsan reagáló Neymarnak, aki okosan a rövidbe helyezte azt a 18. percben (1–0).

A második játékrész elején az Arsenal megérdemelten egyenlített: szép akció végén Alexis Sánchez készítette le a labdát a második hullámban érkező Mohamed el-Neninek, aki a jobb felsőbe lőtt 16 méterről (1–1). Ez volt az egyiptomi középpályás első gólja az Arsenalban, s amúgy a Bajnokok Ligájában is.

A kapott gól után a Barca úgy érezte, hogy kicsit meg kell pörgetnie a játékot, és a 65. percben Suárez el is döntötte a továbbjutást (2–1). Már, ha azt vesszük alapul, hogy az eleve nem dőlt már el Londonban. Dehogynem...

Mindenesetre az uruguayi játékos csodás mozdulattal, fordulásból, kapásból vette be a sérült Petr Cech helyett védő David Ospina kapuját. Aztán a folytatásban is rendkívül látványosra, közönségszórakoztatóra sikerült az összecsapás – annak ellenére, hogy a zuhogó eső tönkre is tehette volna némileg a játékot. Egyszer az egyik oldalon növelhette volna előnyét a Barca, máskor pedig Danny Welbeck lőtt kapufát a másik oldalon, vagy éppen Sánchez szabadrúgását védte bravúrral Ter Stegen.

A szokásos Messi-gól azonban nem hiányozhatott a mérkőzés végéről, az argentin aranylabdás pimasz befejezéssel kialakította a 3–1-es végeredményt. Tulajdonképpen a sima hazai győzelem is összejött így a Barcelonának, noha a mérkőzés több periódusában is úgy tűnt, az Arsenal nem kettős vereséggel búcsúzik a sorozattól.

Az Arsenal egyhuzamban hatodszor bukott el a BL nyolcaddöntőjében. Messi pedig már kilenc gólt szerzett az észak-londoni csapat ellen.

Amit a Watford ellen El-Neni elügyetlenkedett, azt a Barca ellen megoldotta
Amit a Watford ellen El-Neni elügyetlenkedett, azt a Barca ellen megoldotta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik